Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Pozdrav.Imam 14 godina i nemam dvojke,svi zubi su stalni ali dvojki nazalost nigdje.Isla sam na slikanje zubi i uopce nema zametka dvojki.Zubar preporucuje ili protezu ili nadogradivanje zubi kad napunim 18 godina,ne znam sto bi bilo bolje.Za veijeme korone moj zubar nije nikako radio te nisam mogla otici na preglede.Jefinice su mi se skroz iskrivile zbog nedostatka dvojki i jako ruzno izgleda.Cekali smo jer smo mislili da ce se jedinice i trojke spojiti,ali nista.Sto bi mi vi preporucili vezano za protezu ili nadogradivanje zubi i oko iskrivljenit jedinica?

Paula - 23. 08. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovana Paula,

Postoji mogućnost nadoknade nedostajućih zuba ugranjom implantata, nakon navršene 18. godine života, uz prethodnu ortodontsku pripremu, tj. postavljanje susednih zuba u pravilan zubni niz i formiranja prostora za ugranju implantata.

Takođe moguće je ortodontskom terapijom postaviti trojke na mesto dvojki i njihovo preoblikovanje tako da estetski izgledaju kao dvojke.

Savetujemo da u pratnji roditelja odeš na pregled kod ortodonta koji će detaljnom analizom i kliničkim pregledom utvrditi šta je najbolje rešenje u tvom slučaju.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28771 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28771
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata