Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

pozzz,postavio sam vam pitanje pre nekih mesec dana ali verovatno niste stigli da mi odgovorite ili je mozda neki problem sa email adresom. imam dosta problematicno stanje vilice, barem ja tako mislim,u gornjoj vilici imam samo kutnjake sa po jedne strane i ocnjake, izmedju ocnjaka sam pre dosta vremana izgubio zube tako da tu nema nista zalomnjeni su u desnimau donjoj vilici nije nista bolje stanje,jedice, dvojke i trojke su pokrivljeni a neki izlomljeni i taj srednji deo je krenuo ka gore priliko otvaranje usta vide se desni iznad dodnje usne tj nisu u ravni sa zadnjim stranama, i taj deo je blagi ljubicaste boje sto je verujem znak paradentoze, planiram sve to da sredim i da stavim nove zube, sta mi predlazete i kolike su sanse da se to dovede u red, dali u srednje delu mora operacija da bi se taj deo iznivelisao posto taj deo desnih nije u ravni sa zadnjim stranama, i koliko je opasna takva operacija,isto me zanima koliko je bolno vadjenje tih zuba koji su zalomljeni unutra, molio bih vas da mi odgovorite jel imam preveliki strah od stomatologa a ovako vise ne ide jel nemogu da vodim normalan zivot, unapred zahvalan

zekss - 10. 04. 2013.
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

Poštovani Zekss,

nemate razloga za strah jer se sve stomatološke intervencije mogu raditi pod dejstvom lokalnog anestetika, dakle potpuno bezbolno.

Da bi se mogle razmotriti sve terapijske opcije i napraviti adekvatan plan terapije neophodno je kliničkim pregledom i analizom OPT snimka (Rtg snimak gornjih i donjih zuba) proceniti stanje preostalih zuba kao i koštanog tkiva vilica odnosno da li je potrebna nivelacija koštanih grebenova ili ne.

Ukoliko se odgovarajućim stomatološkim intervencijama mogu izlečiti zubi ili preostali korenovi oni se najverovatnije mogu sačuvati i rekonstruisati postavljanjem ispuna (plombe) ili keramičke krunice.

Vađenje zuba je krajnja terapijska opcija.

Savetujemo da uradite OPT snimak i odete na pregled kod stomatologa kako bi se blagovremeno sanirali zubi, a potom nadoknadili izvađeni.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28988 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28988
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata