Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Ppstovani,
Da li je moguce na povecati, tj. izmeniti oblik gornjim dvojkama uz pomoc bele plombe? Ako jeste, koliko je to moze da potraje obzirom da se radi o prednjim zubima?
I da li je za takvu intervenciju potrebno ici kod specijaloste odredjene grane stomatologije?
Srdacan pozdrav!
Hvala

Marina - 21. 08. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Marina,

promena oblika, boje i veličine zuba je moguća izradom kompozitnih ili keramičkih faseta, ili ukoliko ne dostaje veći deo krunice zuba izradom keramičkih krunica.

Kompozitne fasete se menjaju na dve do tri godine dok porcelanske traju znatno duže, deset i više godina. Međutim, porcelan je materijal kod koga postoji rizik od pucanja. U slučaju oštećenja dela porcelanske fasete neophodna je izrada nove, dok se kompozitna faseta može reparirati direktno u ustima pacijenta.

Savetujemo Vam da posetite stomatologa, po mogućnosti specijalistu stomatološke protetike, kako bi Vam predložio najbolje rešenje u Vašem slučaju.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27358 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27358
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata