Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Pre 7 dana sam vadio donju sesticu i stvorio se koagulum. Medjutim postoji manje zadebljanje desni bez crvenila koje je bolno na dodir i prilikom kontrole kod stomatologa isti je rekao da rana lepo zarasta i da nije suva ali je izvadio dva parcica zaostalog intraradikalnog septuma koji je bio jako neprijatnog mirisa. Povremeno me i dalje slabije boli i i dalje s eoseca ovo zadebljanje desni ali moj stomatolog kaze da nema potrebe nista raditi za sada jer rana lepo zarasta. Bol inace prolazi na paracetamol i vise je dosadna bol nego sto jako boli.
Da li trebam nesto preduzimati ili da sacekam jos par dana po preporuci stomatologa koji mi kaze da ce sve biti u redu. Bojim se da ima jos nekog parcica od tog septuma unutra i da on izaziva bol i zadebljanje desni. Hoce li se on sam ocistiti ako ima jos neko parce unutra?

Pera Mitic - 17. 11. 2015.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovani Pero Miticu,

bol koji je uobičajen nakon vađenja zuba je blagog karaktera traje prvih nekoliko dana i postepeno opada do potpunog prestanka (oko 7 dana). Ukoliko je u rani zaostao deo korena ili interradikularnog septuma (vidljivo je na kontrolnom Rtg snimku) potrebno ga je izvaditi jer može delovati kao žarište (fokus). Više o tome možete pročitati ovde.

Ukoliko se tegobe nastave savetujemo Vam da uradite kontrolni Rtg snimak zuba i da se obratite stomatologu koji je vadio zub ili specijalisti oralne hirurgije kako bi se utvrdilo o čemu je reč i eventualno preduzela adekvatna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28988 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28988
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata