Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Pre 9 dana imala sam operaciju ciste na donjoj 4. I 5. Rana je zarasla, konci skinuti ali utrnutost donje usne i deo brade je Jos prisutan. Da li postoji neko snimanje kako bi se ustanovilo da li doslo do kompresije ili presecanja nerva. Osecaj je vrlo neprijatan. Sta mi savetujete? Hvala u napred.

Jelena - 16. 03. 2018.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Jelena,

utrnulost donje usne i dela brade je posledica povrede ili kompresije donjeg alveolarnog nerva. Ona predstavlja jednu od mogućih komplikacija pri davanju sprovodne anestezije u donjoj vilici, vađenju umnjaka, ali i prilikom hirurških intervencija u predelu navedenih zuba ("četvorke" i "petice"), s obzirom da su njihovi korenovi u bliskom odnosu sa izvodnim kanalom jedne od grana pomenutog nerva.

Ukoliko je povreda nerva delimična (najčešće), dolazi do njegovog postepenog oporavka posle par dana, a nekad oporavak traje više meseci pa čak i godinu dana, zavisno od veličine oštećenja. Nažalost, koliko je oštećenje donjoviličnog nerva ne možemo sagledati. Od terapije se mogu primeniti vitamini B kompleksa i grejanje utrnute regije ali isključivo po preporuci Vašeg lekara.

Savetujemo da posetite Vašeg oralnog hirurga radi kontrolnog pregleda.

Srdačno


Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25985 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25985
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata