Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Pre cetri dana sam uradila popravku petice u gornjoj vilici sa leve strane, ispiranje desni na istoj strani koji su bili upaljeni i skidanje kamenca na donjoj vilici. Primila sam anesteziju izmedju gornje i donje vilice. Od jutros kada sam ustala ocecam bol i ukocenost u donjoj levoj strani vilice prilikom otvaranja usta. Da li je to reakcija od intervencije? Desni su mi i dalje blago upaljeni, ispiram ih zalfijom i hidrogenom i mazem gingival bel.Stomatolog mi je na odmoru,pa vas molim za savet sta da radim i kako da olaksam sebi ovaj problem

Vanja - 31. 08. 2013.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

Poštovana Vanja,

otežano i bolno otvaranje usta (trizmus) najčešće nastaje kao posledica grča mišića zatvarača usta. Obzirom da navodite da ste primili anesteziju "između gornje i donje vilice" tom prilikom je moglo doći do manje lezije mišića te posledičnog spazma.

Takođe, ukoliko je intervencija dugo trajala uz jako otvaranje usta slične tegobe se mogu javiti. U oba slučaja tegobe spontano postepeno prolaze u toku nekoliko dana i najčešće bez terapije.

Savetujemo da odete na pregled kod stomatologa. U međuvremenu, nemojte izbegavati otvaranje usta već je potrebno da radite vežbe otvaranja usta kako bi donjovilični zglobovi bili u normalnoj funkciji. Po potrebi protiv bolova popijte analgetik koji inače uzimate.

Srdačno

Na osnovu informacija sa kojima raspolažemo, u obzir dolaze sledeće dijagnoze:
- trizmus.

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25974 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25974
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata