Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Pre dva dana stomatolog mi je stavio u zub neke iglice bez anestesiju i prilicno je bilo bolno i onfa neki ljek valjda za umrtvenje zivac neki beli lek i za 10 dana trebam opet ici.Prvi dan bol na dodir malo veci danas je malo bolje ali danas imam i neka tupa bol i bez dodira dali je normalno to .Jel treba da uradim snimak.I jos ovo da pitam ja imam mitralni prolapssa bexnacajnom regrutacijom kardiolog mi je reko da pijem antibiorik pred da vadim zub i neke druge krvave intervencije.Jel trebala sam popiti antibiotik i pri ova intervenciju sa iglicama.

Marija - 01. 10. 2015.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Ilija Miljević
dr Ilija Miljević doktor stomatologije

Poštovana Marija,

nakon postavljanja medikamenta za devitalizaciju zuba ("umrtvljivanje živca") normalna je pojava bola u prva dva dana, a nakon toga zub može biti osetljiv na zagrižaj, kuckanje ili dodir jezikom.

Sve krvave intervencije (uklanjanje zubnog kamenca, davanje anestezije, postavljanje ispuna-plombe ukoliko se koristi matrica...) kao i kanalna terapija ("vađenje živca") iziskuju antibiotsku pripremu po preporuci nadležnog kardiologa! Stomatolog pre intervencije mora biti upoznat sa Vašim zdravstvenim stanjem!

Dakle, obavezno posetite kardiologa kako bi Vam ordinirao adekvatnu antibiotsku terapiju koju je potrebno uzimati za vreme sanacije zuba.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28781 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28781
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata