Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Pre dva meseca radeno punjenje zuba trojka donja vilica medutim posle toga na dodir zuba osecam tup bol uradio sam snimak zuba u tri ordinacije kazu mi da ke punjenje kotektno urađeno u svakoj ordinaciji drigacije misljenje jedni kazu da postoji mogucnost da je zub imao dva zivca i drugo da je bol korena zunba u trecoj da se ponovo otvara zub a ja bih najradije da se vadi
.Molim za vas savet ima li ultra zvuk da se tacno odtedi sta je i pitanju.

Milovan - 04. 08. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovani Milovan,

tegobe koje navodite mogu biti posledica neadekvatne okluzije odnosno "visoke" plombe (kompozitne ili amalgam) kada nakon uklanjanja "viška" plombe, nestaje i osetljivost na zagrižaj.

Prisustvo i zapaljenje pardontalnog džepa u predelu navedenog zuba može uzrokovati bol na dodir, kada je potrebno sprovesti adekvatnu parodontološku terapiju (uklanjanje zubnog kamenca i mekih naslaga, čišćenje i kiretaža parodontalnog džepa, aplikacija odgovarajućeg medikamenta).

Takođe, uzrok može biti i postojanje i prisustvo patološkog procesa u kosti oko vrha korena zuba, kada je potrebno ponovno lečenje kanala korena zuba, a po potrebi i hirurško uklanjanje patološkog procesa (apikotomija).

Kliničkim pregledom i analizom Rtg snimka potrebno je isključiti i oboljenje nekog od susednih zuba.

Nažalost ovim putem a bez kliničkog pregleda i analize Rtg snimka nije moguće sa sigurnošću utvrditi o čemu je tačno reč, te Vam savetujemo da posetite stomatologa, po mogućnosti specijalistu bolesti zuba i endodoncije, koji će utvrditi tačnu dijagnozu i odrediti adekvatnu terapiju.

Srdačno 

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27377 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27377
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata