Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Pre dve nedelje bila sam na popravci zuba, stavljen mi je lek i rečeno da snimim taj zub i da dodjem za dve nedelje.Zub me ne voli izvađen mu je živac.Doktorka je rekla ako bude bilo procesa na korenu zuba da će morati da vadi.Da li moze i bez vađenja tog zuba? Hvala

Nataša - 09. 02. 2021.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
Dr Jelena Vuletić Rakić
Dr Jelena Vuletić Rakić polivalentni stomatolog

Poštovana Nataša,

pri odluci da li je zub za vađenje važno je razmotriti veličinu procesa na vrhu korena kao i stanje preostale zubne strukture. Takođe, važan faktor jeste i mogućnost sprovođenja adekvatne kanalne terapije. 

Ukoliko je moguće, savetujemo da pokušate sa lečenjem zuba i apikotomijom/cistektomijom. Vađenje zuba savetujemo kao krajnju terapijsku opciju koju sprovodimo tek kada su iscrpljene sve druge mogućnosti za njegovo čuvanje.

Bez kliničkog pregleda kao i analize Rtg snimka, nažalost, ne može se tvrditi da li je jedina opcija vađenje zuba.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28985 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28985
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata