Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Pre dve nedelje sam primetila mali otok u predelu obraza, malo ispod gornje osmice. Nakon toga sam posetila stomatologa koji je rekao da su u pitanju sluzokozni nabori. Medjutim, ja i dalje imam osecaj da je nateceno i nesimetricno. Ne boli me i ne pece, ali cesto jezikom povlacim preko te oblasti i posle toga imam osecaj slanoce u ustima. Sta bi to moglo da bude i kome da se obratim za pregled. Hvala.

Radmila - 08. 12. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovana Radmila,

u navedenoj regiji se nalazi otvor izvodnog kanala parotidne (zaušne) pljuvačne žlezde, te moguće da je u pitanju otok izvodnog kanala usled iritacije, zapaljenja pljuvačne žlezde, prisustva kamena u izvodnom kanalu i slično.

Za definitivnu dijagnozu potreban je klinički pregled, te Vam savetujemo da posetite maksilofacijalnog hirurga, koji će na osnovu kliničkog pregleda i po potrebi analize ultrazvučnog nalaza pljuvačne žlezde odrediti o čemu je reč.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28497 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28497
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata