Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Pre jedno nedelju dana sam skidala kamenac, desni su mi upaljeni, krvare, zubi pulsiraju. Preko jedne osmice meso je naselo i nadulo se, to me jako boli i dosta krvari, cak me i krajnik sa te strane boli pa i uvo. Pijem brufen 600 za bolove koji ima dejstvo jedno 2-3 sata. Sta se tu desava i sta da radim? Ispiram desni hidrogenom, a inace samo skidanje kamenca je uzasno bolelo. U napred hvala na odgovoru

Milica - 23. 01. 2018.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Srđan Nebrigić
dr Srđan Nebrigić doktor stomatologije

Poštovana Milice,

zapaljenje desni (gingivitis) je najčešće posledica postojanja mekih i čvrstih naslaga na zubima, kada ih je neophodno ukloniti. Nakon uklanjanja zubnog kamenca uobičajeno je da desni budu osetljive i da krvare nekoliko dana, kada je uprkos blagim tegobama potrebno redovno i pravilno održavanje oralne higijene.

Moguće je da su tegobe koje navodite vezano za umnjak posledica zapaljenja desni oko umnjaka (perikoronitis), takođe, bol može biti posledica oboljenja zubne pulpe ("živca") nekog od susednih zuba. Da bi se utvrdilo o čemu je tačno reč neophodan je klinički pregled uz analizu Rtg snimka. Ukoliko je u pitanju perikoronitis, postoji mogućnost da se manjom hirurškom intervencijom uklone desni oko krunice zuba i na taj način reši problem. Ukoliko ne postoje uslovi za nicanje umnjaka, a postoje bilo kakve tegobe, ili ugrožava susedni zub, potrebno ga je izvaditi.

Savetujemo da uradite OPT snimak (veliki snimak zuba obe vilice) i još jednom, posetite Vašeg stomatologa. Mala je verovatnoća da će tegobe spontano prestati.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27358 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27358
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata