Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Pre nedelju dana ispala mi je plomba na gornjoj sestici sa desne strane. Stomatolog mi je rekao da se ispod plombe koja je ispala rasirio karijes, nakon cega mi je pod anestezijom skinuo karijes, stavio lek za umrtljivanje zivca i rekao mi da dodjem za dve nedelje. Posle dva dana zub je po malo počeo da me boli na dodir, ali mi se cini da se bol svaki dan pojacava. Ne boli me stalno, ali ako slicajno dodirnem zub ili zagrizem (iako ne jedem sa te strane) javlja se jak bol. Da li je uobicajeno da bol traje i 5-6dana posle stavljanja leka za umrtljivanje zivca?

Milica - 21. 01. 2018.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Srđan Nebrigić
dr Srđan Nebrigić doktor stomatologije

Poštovana Milice,

nakon stavljanja leka za devitalizaciju zubne pulpe ("umrtvljivanja živca") normalna je pojava bola u prva 24h nakon aplikacije leka. Nakon toga zub može biti osetljiv na zagrižaj, kuckanje, dodir jezikom i slično. 

Verujemo da nemate razloga za zabrinutost, a ukoliko se tegobe pogoršaju (intenzivan, spontan bol, otok i slično), savetujemo da se javite Vašem stomatologu pre zakazanog termina.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26226 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26226
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata