Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Pre neka tri meseca sam primetio malo zadebljanje na desnima I mislio sam da je cista ali mi je posle snimanja zuba stomatolog rekao da je taj zub radjen pre 6 godina I da je sada dobio losu reakciju leka I da Mora ili da se vadi ili da se hirurski operise sad posto sam kod njih to radio deluje mi da ne zele da mi kazu sve mozda gresim ali ne znam.
Uros19

Uros19 - 11. 11. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovani Uros19,

promena na desnima koju navodite može predstavljati fistulu, koja nastaje kao posledica prisustva i zapaljenja patološkog procesa u kosti oko vrha korena zuba. U tom slučaju potrebno je kliničkim pregledom i analizom Rtg snimka navedenog zuba utvrditi da li se zub može adekvatno izlečiti i sačuvati, ili je potrebno njegovo vađenje. Ukoliko se proceni da je zub moguće sačuvati, neophodna je adekvatna kanalna terapija navedenog zuba, a po potrebi i hirurško uklanjanje patološkog procesa (apikotomija).

Nažalost bez kliničkog pregleda i analize Rtg snimka navedenog zuba, ne može se sa sigurnošću tvrditi o čemu je tačno reč.

Savetujemo Vam da imate poverenja i sledite uputstva Vašeg stomatologa, kako bi se preduzela najbolja moguća terapija u Vašem slučaju.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27605 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27605
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata