Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Prednja dva zuba su mi izbacena jedan je cak i napukao,sobzirom da nemam novca i vremena da nosim protezu i da stavljam implante zanimalo me je da li bih mogao da izvadim prednja dva zuba( gornja vilica) i na to mesto uradim nadogradnju sa kocicima ili kako se to vec zove,zanima me da li je to moguce i dali je komplikovano? Hvala unapred

Ivan - 26. 03. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovani Ivane,

najbolja opcija za postavljanje zuba u pravilan položaj je ortodontska terapija. 

Druga opcija bi bila brušenje navedenih zuba i izrada keramičkog mosta, čime bi se ispravio položaj zuba, ali u kolikoj meri ne može se sa sigurnošću tvrditi na ovaj način, bez kliničkog pregleda i analize Rtg snimka.

Ne savetujemo vađenje zdravih zuba. A ukoliko bi se navedeni zubi i izvadili, jedina opcija za njihovu nadoknadu bi bila ugradnja implantata, ili brušenje susednih zuba i izrada keramičkog mosta.

Savetujemo Vam da posetite specijalistu ortodoncije, koji će Vam nakon kliničkog pregleda, analize Rtg snimka i analize studijskih modela predočiti najbolje rešenje.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25985 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25985
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata