Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Prije nekoliko mjeseci stavljena mi je bela plomba na donju levu cetvorku. Ponekad kad zagrizem imam bol, i kad jezikom predjem preko zuba imam hrapav osjecaj. Posjetio sam stomatologa i rekao mi je da je sve uredu. U cemu bi mogao biti problem ? Hvala unaprijed

Miljan - 02. 06. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovani Miljan,

nakon postavljanja kompozitnog ispuna ("bele plombe") može se javiti osetljivost zuba na zagrižaj, kao posledica stvaranja mikropukotine između zuba i plombe. Navedena osetljivost najčešće spontano prolazi, a ukoliko tegobe ne prođu nakon 6 nedelja, potrebna je zamena ispuna.

Takođe, uzrok osetljivosti na zagrižaj može biti predimenzionirani ispun, kada minimalnim uklanjanjem viška ispuna nestaje i osetljivost na zagrižaj.

Uzrok bola na zagrižaj može biti i oboljenje zubne pulpe ("živca"), kada je potrebno sprovesti kanalno lečenje.

Nažalost na ovaj način, a bez kliničkog pregleda nije moguće sa sigurnošću tvrditi o čemu je tačno reč, te Vam savetujemo da ponovo posetite stomatologa kako bi se utvrdila tačna dijagnoza.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 29474 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
29474
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata