Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

punoo se zahvaljujem dr mariji kosjer na odovoru!!! imam jos jedno pitanje ovako. imam jako lose zube sto je posledica straha, samim tim doveo sam stanje svojih zuba u stanje gde vise nema pomoci sem ugradnji vestacke vilice! tj proteze. dosta zuba mi je zalomljeno unutar desnih a samo nekoliko je za normalno vadjenje, da vam ne pricam o tome koliko sve to lose utice na moje samopouzdanje jel se bavim javnim poslom, moje konkretno pitanje je u vezi donje vilice posto je srednji deo blago izbacen i nije u ravni sa zadnjim stranama kao da se stvorila neka kvrga od desnih i oni su krenuli na gore procitao sam da se u tom slucaju radi nivelacija!zanima sta se u stvari radi prilikom tog zahvata i dali to moze da se uradi pri samom vadjenju pokvarenih zuba ili kasnije i dali se radi u opstoj ili lokalknoj anesteziji unapred zahvalan!!!

muzicar - 19. 03. 2013.
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

Poštovani,

sve oralno-hirurške intervencije se rade pod dejstvom lokalne anestezije, dakle potpuno bezbolno.

Nivelacija alveolarnog grebena predstavlja hiruršku intervenciju pri kojoj se nakon podizanja desni koriguju neravnine na površini kosti koje bi mogle ometati izradu ili nošenje planiranog protetskog rada.

Da li postoji potreba za nivelacijom kao i planiranje termina intervencije, a u odnosu na planiranje vađenja zuba u toj regiji, procenjuje oralni hirurg nakon kliničkog pregleda i analize OPT snimka.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28991 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28991
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata