Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

redovno mi iskace vilica, takodje se zaglavi jedna strana, i jedva da mogu otvoriti usta , ali posle nekog vremena nekao je vratm, to mi se javlja prilikom spavanja,ako spavam na toj strani vilice. Zanima me dali je moguce da to izaziva glavobolju i uvecane zlezde na vratu?

natasa - 20. 04. 2009.
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

             Poštovana Nataša,

    glavobolja može da se javi kao posledica promena u viličnim zglobovima, ali otok vratnih limfnih čvorova, ne (oni se povećavaju u slučaju nekih virusnih i bakterijskih infekcija dentogenog porekla, infekcije oralne sluzokože kao i kožne infekcije, zatim u slučaju poremećaja imunološkog stanja organizma itd.)

   ,,Iskakanje i zaglavljivanje,, jedne ili obe  strane donjoviličnog zgloba je posledica nedostatka bočnih zuba ,koje dovode do promena u zagrižaju, navike stiskanja i škripanja zubima u snu tokom noći, zatim neke traume itd.

     Olakšanje tegoba prouzrokovane promenama u zglobu možete postići vežbama,koje se izvode na sledeći način:

- vrh jezika stavite čto viče pozadi da dodiruje meko nepce

-lagano otvarate i zatvarate usta pri čemu je jezik stalno u kontaktu sa nepcem. Ove vežbe izvoditi  u seriji 15- 20, i to 3-4 puta u toku dana. Potrebna je upornost tj. vežbanje i do meec dana.

        Ipak, savetujemo Vam da svakako posetite specijalistu oralne hirurgije ,koji će nakon pregleda odrediti i najbolju moguću  terapiju  u cilju otklanjanja tegoba viličnih zglobova.

      Srdačno

 

 

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28781 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28781
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata