Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Sinoc, dog sam prao zube, po zavrsetku sam osetio na sestici kao da mi tanka kostica skinula sa zuba, odma do desni. Usporedio sam sa drugom sesticom i vidim da je sve u redu. sada na desnoj sestici imam mali kanalic pri desni. Zahvaljujem se u napred

Jovan - 22. 02. 2018.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Srđan Nebrigić
dr Srđan Nebrigić doktor stomatologije

Poštovani Jovane,

najverovatnije je u pitanju nekariozna cervikalna lezija (klinasta erozija, abfrakcija, abrazija).

Pomenuta lezija može nastati kao posledica neuravnoteženog zagrižaja, stiskanja i škripanja zubima - bruksizam, horizontalne tehnike četkanja zuba uz upotrebu tvrde zubne četkice, učestalog konzumiranja gaziranih i kiselih napitaka...

Potrebno je na osnovu pregleda ustanoviti uzrok nastanka lezije i ukloniti ga (nepravilan zagrižaj korigovati ortodontskom terapijom, u slučaju bruksizma izraditi silikonski splint, korigovanje tehnike pranja zuba, promena životnih navika-izbegavanje konzumiranja gaziranih, kiselih napitaka ...)

Postojeći defekti se rekonstruišu postavljanjem kompozitnih ispuna ("belih plombi").

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26942 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26942
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata