Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Slomio sam zub,gore levo 6ca. Otišao sam kod svog redovnog zubara da izvadim, izvadio je zub i rekao mi je da je veliki koren. Krenuo sam da ispljunem krv, osetio sam da mi prolazi vazduh kroz ranu, on je ocistio ranu, stavio gazu i dao mi dovicin da pijem. Zub izvađen 10.08,dok već 13.08 ujutru na poslu mi je bio jako zapusen nos, suzile su mi oči. Otišao sam na zubno, doktorka mi je rekla da mi je ostao još jedan koren, da moram sa snimim. Snimio sam i rekla mi je da dodjem sutredan da pogleda hirurg zbog tog vazduha da se nije otvorio sinus. Sutredan mi je izvadio hirurg drugi deo korena, dao mi klindamicin da pijem. Nije se čulo šuštanje na ranu. Ali i dalje mi se javlja zapušenost u nosu i da kao vodica izlazi pijem sada nixar, jer sam i alergičan na prašinu,polen, korov. U međuvremenu mi se pojavio herpes. Ima li razloga za brigu? Da li je se taj sinus zatvorio i jel treba što pre? Ili je moguće da se zatvorio i inficirao i da zbog toga zapušenost i herpes? Pozdrav

Ivan - 22. 08. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovani Ivan,

ukoliko je oralni hirurg nakon vađenja zuba adekvatnom proverom utvrdio da nije uspostavljena komunikacija između usne duplje i gornjoviličnog sinusa nemate razloga za zabrinutost. U tom slučaju tegobe koje navodite nisu uzrokovane "otvorenim sinusom".

Savetujemo Vam da posetite lekara opšte prakse koji će na osnovu kliničkog pregleda utvrditi o čemu je tačno reč i odrediti adekvatnu terapiju, ili Vas uputiti nadležnom specijalisti.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27276 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27276
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata