Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Srdačan pozdrav! Naime imamo problem koji se tiče mog princa od 6,5 godina .Sa tri godine smo krenuli kod zubara sa zdravvim tada zubima prali smo ih redovito al su zadnji kutnjaci krenili daa se kvare a maleni je bio prestrasen dotadašnjeg stomatologa . Nije dao popravljat zube pa smo morali otič dalje i došli kod druge koja mu je pobrusila jednog stavila lijek al njega i dalje bolilo a gđa. bila nervozna . tako da smo sada kod treće mlada zubarka koja je vise puta radila s njim pa se njij konačno prilagodio al ona sad več skroz unistene zubiće 4 i 5 gore ne zeli popravljati kaze to bude i onako ispalo . a njega boli veli nam da samo čistimo čačkalicom i peremo.. molim vas dajte mi savjet sta da ipak napravimo.. nemogu dijetetu davat ibuprofen na bolove dok ne diobije dr zubiće.Hvala unaprijed!

Sherica - 05. 09. 2013.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

Poštovana Sherica,

smena gornjih mlečnih četvorki najčešće je oko devete, a petica oko desete godine života stoga je važno ove zube sačuvati što duže kako bi se sačuvao prostor za stalne zube.

Obzirom da su zubi otvoreni neophodna je dobra oralna higijena i čišćenje zaostale hrane iz šupljine zuba (plastičnom čačkalicom, ne drvenom) kako bi se održavala drenaža.

Ukoliko se na ovaj način ne postigne smirivanje infekcije, zube je potrebno izvaditi i izraditi čuvar prostora.

Savetujemo da dete odvedete kod specijaliste za dečiju i preventivnu stomatologiju kako bi se utvrdilo stanje zuba i moguće terapijske opcije, a po potrebi i kod ortodonta.

Srdačno

Na osnovu informacija sa kojima raspolažemo, u obzir dolaze sledeće dijagnoze:
- oboljenje zubne pulpe ("zubnog živca") mlečnih zuba sa ili bez promena u koštanom tkivu regije vrhova korenova.

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25974 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25974
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata