Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Sta da radim imam 10 godina i nemam stalnu dvojku.Mlecna dvojika mi je ispala prosle godine videli smo da nesto nije uredu i otisli da snimimo zube.Gospoda nam je rekla da ja genecki nemam stalnu dvojku sva sam se uspanicila molim vas recite mi kako mogu kod stomatologa uraditi da mi se neprimecuje da nemam stalnu dvojku.

Sandra Bozic - 07. 07. 2015.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Ilija Miljević
dr Ilija Miljević doktor stomatologije

Poštovana Sandra Bozic,

urođeni nedostatak (hipodoncija) stalne gornje dvojke je problem koji se može rešiti, ali da bi se doneo plan terapije potreban je pregled i analiza OPT snimka (snimak zuba obe vilice) od strane stomatologa, ortodonta a po potrebi i oralnog hirurga.

Pod uslovom da se susedni zubi nisu pomerili na mesto nedostajućih dvojki, definitivnom rešavanju problema može se pristupiti nakon završetka rasta i razvoja viličnih kostiju tj. nakon 18. godine, kada se na mesto nedostajuće dvojke ugrađuje dentalni implantat sa keramičkom krunicom što ujedno predstavlja i najsavremenije protetsko rešenje. Druga mogućnost je izrada keramičkog mosta što zahteva brušenje najmanje po jednog susednog zuba.

Ukoliko se nakon pregleda konstatuje da nema dovoljno prostora za ugrdanju implantata i izradu keramičke krunice nošene implantatom ili izradu keramičkog mosta, prvo je neophodna ortodontska terapija. 

Obzirom da još nisi punoletna, do perioda konačne nadoknade pomenutog zuba, izrađuje se privremena proteza ili privremeni most koji ima samo estetsku funkciju i ne može se odgrizati hrana sa njim.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27358 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27358
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata