Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Sta znaci reimplatacija zuba? Zubar mi je to predlozio , vadi se zub pa se posle na isto mesto vraca, molim vas objasnite i da li je to dobro ili ne?

maki - 10. 09. 2013.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovana Maki,

replantacija zuba predstavlja vraćanje zuba u njegovu koštanu čašicu. Indikovana je u slučajevima traumatskog izbijanja zuba ili u izuzetno retkim slučajevima kada nije moguće sprovesti adekvatnu kanalnu terapiju u ustima pacijenta.

Obzirom da se vađenjem zuba prekida ishrana zuba i oštećuju vlakna potpornog zubnog aparata, taj zub postaje avitalan, neophodno je sprovesti kanalnu terapiju, a usled potencijalnog srastanja zuba za kost (ankiloze) može se očekivati resorpcija korena i na kraju gubitak zuba.

Dakle, ne savetuje se vađenje zuba i vraćanje na njegovo mesto.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27377 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27377
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata