Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Stalno imam probleme sa jezikom,trenutno mi je jezik sa leve strane na jednom mestu kao rasecen,ima dva tri reza i boli me pri govoru ili jelu,recite mi kako da lecim i sta je u pitanju?Unapred hvala.

Nikolina - 06. 11. 2015.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Ilija Miljević
dr Ilija Miljević doktor stomatologije

Poštovana Nikolina,

najverovatnije je u pitanju mehanička povreda jezika koja može biti izazivana oštrom ivicom zuba zbog karijesne destrukcije ili loma, neadekvatnog ispuna, protetskog rada, kao i ortodontskog aparata. Takođe, povreda može biti izazvana akcidentalno oštrom namirnicom, četkicom za zube i slično. Najčešće sve promene na mekim tkivima traju u proseku oko 10-14 dana. Što se tiče terapije, potrebno je utvrditi i ukloniti uzrok povrede, a pored toga preporučuje se dobra oralna higijena i eventualno korišćenje rastvora za ispiranje usne duplje.

Savetujemo da se obratite stomatologu, a po potrebi i specijalisti za bolesti usta, kako bi se utvrdilo o čemu je reč i uklonio uzrok nastajanja povreda.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25861 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25861
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata