Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

stomatolog mi je rekao da imam cistu na zubu i da moram vrsiti operaciju i snimati zub ali nije mi rekao da li cu taj zub sto cu operisati izvaditii ???

aldin - 31. 01. 2012.
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

       Poštovani Aldine,

postojanje ciste na vrhu korena zuba ne predstavlja, sama po sebi, indikaciju za vađenje zuba.

Postojanje ciste se u velikoj većini slučajeva rešava se resekcijom vrha korena i odstranjivanjem ciste. Ovo predstavlja oralno hiruršku intervenciju i spada u standardne procedure. Hirurškoj intervenciji prethodi endodontsko lečenje (lečenje korenskih kanala).

Ako po proceni oralnog hirurga pomenuta terapija nije indikovana, ne preostaje ništa drugo no vađenje zuba sa obaveznim uklanjanjem i cistične formacije.

Dakle, tačan odgovor na pitanje može Vam dati Vaš oralni hirurg.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26930 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26930
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata