Pitanja i odgovori


Postavite pitanje


Pitanje: Zamolila bih dr Čukića za odgovor, radi se o problemu između 5-ce i 6-ce, naime oba zuba su liječena, nedavno je rađena 5-ca i ubrzo nakon toga se stvorio apces periodonta. Dobila sam antibiotik i rečeno mi je da je zub za vađenje, zubar kaže da ne vrijedi revidirati liječenje zuba jer je su kanali uredno napunjeni, problem je u prostoru između zuba i da je jedino rješenje vađenje. Molim Vaše stručno mišljenje, unaprijed zahvalna.
Mimi - 17. 12. 2011. 11:23.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani,u febuaru sam ugradio dva implanta(gornja leva i desna strana vilice,6-ica i sedmica.Sedmica ima potporu sa vestackom kosti.Pre 3 nedelje osetio sam u ustima sitne granulice nalik na stiropor,nakon cega mi je,iz cista mira ispala sedmica a pre dva dana i sestica.Nije bilo bola niti ikakvih znakova upale,higijenu zuba odrzavam redovno i savesno.Implanti su jednostavno ispali celi zajedno sa srafom.Moj stomatolog je imao objasnjenje da sam malerozan(!!!),da je on dobro odradio posao i da se obratim proivodjacu implanta.Mene interesuje zasto se to desilo,da li se takve stvari desavaju,da li je stomatolog duzan da bez nadoknade ponovo ugradi implant(ako je njegova greska) i da li da ponovo prolazim muku ugradnje ako ce opet ispasti za 10 meseci? Unapred zahvalan
Pap Eva - 17. 12. 2011. 11:16.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani, Interesuje me da li dajete garanciju na trajnost rada uradjenog kod Vas za fasete i krunice? I od kojeg proizvođača koristiti materijale ?
Tanja - 17. 12. 2011. 11:09.
Pročitajte odgovor


Pitanje: BIO SAM PRE 20 DANA KOD ZUBARA I PRILIKOM UBLIZGAVANJE ANASTEZIJU JA SAM POMERIO GLAVU I IGLA JE ISPALA U TAJ TRENUTAK STOMATOLOG DOK JE REAGOVAO UBRIZGAO MI NA JEZIKU ANASTEZIJA I SAD JEZIK MI JE SUV OD POLA NAPRED I PO SREDINI MI JE SPUCAO EVO 20 DANA JOS NEMOZE DA SE NORMALIZUE . STA MOGU PRIMENITI OD LEKOVA
DJOKO - 17. 12. 2011. 11:04.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani, jel postoji mogucnost da besplatno dobijem fiksnu protezu , na nekom stomatolskom fakultetu ili nekoj drugoj drzavnoj stomatolskoj ordinaciji ?
Petar - 16. 12. 2011. 10:55.
Pročitajte odgovor


Pitanje: da li ima negde da se kupi lek za ubijanje zivca,bas isti inakav sto stavlja stomatolog pa cekamo 2 nedelje da stoji u zubu,i kako se on naziva hvala
Dragan - 16. 12. 2011. 10:53.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani, imam problem sa gornjom desnom 6-om i 7-om. Stomatolog mi je lecio 3x 6-cu i plombirana je ,ali mene i dalje boli zub. Tj. imam utisak da postoji rupica izmedju ta dva zuba i kada mi komadic hrane tu zapadne,kao da mi neko zabije klin skroz do mozga,prebledim i malo nateknem. Isto, umnjak mi tu uopste nije izrastao.Nosila sam snimak , stomatolog kaze da je koren 7-ce povezan sa umnjakom i da je to problem.Ali,ja se cudim zasto me boli i 6-ca i otkud to da umnjaka nema? 6-ca je u jako losem stanju, htela sam da vadim, ali stomatolog kaze neka stoji. Pitam se da li mozda taj zub ipak treba da se vadi, i koliko ima koristi drzati skroz isplombiran zub u ustima, i da li je opasno ako postoji neka rupica kroz koju vazduh ulazi i hrana i stvara jak i nepodnosljiv bol! Hvala. Srdacan pozdrav!
Veoma zabrinuta - 16. 12. 2011. 10:14.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Hvala na odgovoru, mada je malo kasnio....Na srecu zub je prestao da me boli u medjuvremenu i sa njim je sada sve ok. Ja sam operisala bartolinijevu cistu, sad se oporavljam. POZDRAV!Tina
Tina - 16. 12. 2011. 10:12.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovanje,molim vas mozete li mi reci koliko dugo je potrebno nositi fiksnu protezu da bih skupila jedinice jer mi je izmedju njih razmak 4 mm? Hvala unapred!
Maja - 15. 12. 2011. 05:40.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani, trebam da izvadim sesticu na gornjoj vlici, zubar mi je rekao da ce mi vaditi 3 korjena, pomalo me strah i zanim me da li je to nesto strasno i da li ce biti posljedice? hvala
barby - 15. 12. 2011. 05:26.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Imam 14 godina , treba da idem da mi stavljaju neki lek da mi vade zivac dali ce me boleti stavljanje tog leka i samo vadjenje zivca i dali smem da ga vadim sa 14 godina unapred hvala.
JOVAN - 15. 12. 2011. 05:21.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Poštovanje. Pre nekoliko dana sam popravljao donju levu peticu. Stomatolog kod kojeg sam to radio je rekao da je izvadio živac i dva dana nakon toga mi je stavio plombu međutim zub me iz dana u dan sve više boli pogotovu na podražaje (toplo, hladno, prilikom žvakanja i slično). Stomatolog tvrdi da je zub dobro urađen pa me zanima i vaše mišljenje.
Dalibor - 15. 12. 2011. 05:04.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Poštovanje. Imam natečen jezik, nekad više nekad manje. Najčešće je otečen na rubovima pri vrhu točno gdje mi jezik dira sedmice i nekada zna biti jako bolno. Po sredini jezika imam i usjek a vrh jezika mi je ponekad i crven i pecka me. Citao sam da osim redovnog pranja zubi, prehrana i vitamini dosta utjecu na poboljšanje isto kao i emotivni stresovi za crvenilo jezika. Inače sam pušač, nakon par popušenih cigareta rane i natečeni djelovi jezika se povečaju i počnu jače boliti i stvaraju mi probleme pri izgovaranju. Nemam bjelih niti žućkastih naslaga samo rane i natečene djelove jezika koje mi otežavaju izgovor. Molio bih vašu pomoć. Zahvaljujem.
Matko - 15. 12. 2011. 04:17.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani, prije par godina mi je pukao zub, i radjena je nadogradja tog zuba. Nakon nekog vremena, iz desni kod tog zuba sam pocela osjecati neugodan miris kad bi cistila zube koncem. Sad mi se na vrhi desni iznad zuba pojavila kao neka kvrzica koja boli kad ju stisnem. Da li bi to bila cista ili? I sto bi se tu dalo napravit. Nalazim se u inostranstvu pa nisam u mogucnosti posjetit zubara. Hvala
Alisa - 15. 12. 2011. 11:49.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Zdravo, ja sam Ivan imam 28 godina, vec neko vreme desne sa unutrasnje strane donje vilice iza prednjih zuba su otecene.Primetio sam da je se to pojavilo sa pocetkom hladnog vremena, narucito je to izrajajno u jutarnjim casovima.Osecacm nepriljatan bol. Sta da radim? Hvala Vam unapred na odgovoru.
ivan - 15. 12. 2011. 07:21.
Pročitajte odgovor