Pitanja i odgovori


Postavite pitanje


Pitanje: Postovani, Izrasle su mi tri osmice na pola (bez ikakvih bolova i simptoma), medjutim u donjoj levoj vilici se nazire bela boja, kao da mi zub pocinje nicati...imam povremene bolove ispod vilicne kosti, na vratu i u aksilama(mislim da mi limfne zlezde reaguju)...da li je moguce da je to zbog umnjaka koji raste, trebam li se obratiti stomatologu, kakve su moguce komplikacije? Unapred zahvalna!
ana - 29. 12. 2011. 02:34.
Pročitajte odgovor


Pitanje: $.dana za redom gornja desna sedmica me jako bolela,pri tom je malo pokla sa strane.Taj bol je presao na celu desnu stranu lica,pa i na glavu koja me bolela neverovatno.Danas sam bila kod stomatologa i receno mi je da mi je zub za vadjenje,ali mi nisu izvadili nego mi stavili -lek protiv bolova-,a zub me i dalje boli.Pri tom sam trudnica,ne smem da pijem lekove.Da li mozda treba vremena da lek deluje ili sta?
Kristina - 29. 12. 2011. 02:22.
Pročitajte odgovor


Pitanje: dobar dan imam 24 godine izvadjena su mi dva zuba. trojka i sestica. popravljam ih vec vise od 3 godine ako ne i 4 i imam jaku želju da izvadim cetvorku i peticu jer me bole. da li mislite da bi trebala, jer mi se ovako vec šire, prave razmak izmedju, pa da posle stavim krunice. a želim da ih izvadim jer sam vec dala gomilu para za popravke, a i dalje me bole, a jedan mi je i polomljen sa strane, imam rupu, i jako su vec tanki od popravki. hvala unapred!
Danijela - 29. 12. 2011. 02:16.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani, trenutno sam u tzv "sivoj fazi" ( samo popunjena "praznina" plombama) postavljanja krunica na 6. i 7. dole desno. Da li je neophodno radi funkcionalnosti nastaviti nadogradnju? S obzirom na "daljinu" zuba meni zaista nije bitno da se oni bele i sijaju. :-) Cak je i jedan proteticar jednom rekao da i sam ima dva zuba u "sivoj fazi" jer je tako sam odlucio (zato sto nakon nekog vremenskog perioda krunice moraju da se menjaju, a ovako ima funkciju zvakanja iako nema estetiku). Znam da su je trosak za "sivu fazu" neuporedivo nizi od troska za celu krunicu i da ne mogu od svog zubara da ocekujem da mi kaze da ne moram da nastavim (jer ipak on na tome zaradjuje), pa se nadam da cete mi vi , kao objektivna strana u celoj prici, odgvoriti iskreno u vezi sa ovim. Hvala unapred!
anchie - 29. 12. 2011. 02:16.
Pročitajte odgovor


Pitanje: zdravo. ispod jezika sa leve strane resice imam kao neku bubuljicu, crvenu sa belom tackicom na sredini.... imam to tek jedan dan, i malkice me pecka... zanima me sta je to, koliko je ozbiljno i kako mogu da je uklonim? unapred hvala
nikola - 29. 12. 2011. 02:15.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Poštovanje. Imam 37 godina i primećujem da petica levo u gornjoj vilici sve više ide ukoso ka unutrašnjosti. Na koji način je moguća korekcija i okvirna cena? Hvala na odgovoru.
Vlada - 29. 12. 2011. 02:14.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Poštovani, u par navrata mi se javio osjećaj natečenog jezika koji traje nekoliko dana pa se smiri. Pri tome osjećam tu "natečenost" i ponekad kao neku težinu u samom korijenu jezika (prema mojoj procjeni). Jezik na izgled nije natečen. Po njemu imam bijele naslage. Prije godinu i pol otkriven mi je GERB i na gasatroskopiji su utvrđene gljivice jednjaka. Nakon toga sam koristila Rojazol gel i kontrolna gastroskopija je bila uredna. Možete li mi reći što može uzrokovati taj osjećaj natečenosti i prema Vašem mišljenju može li on biti povezan sa GERB-om? Imam 20 godina. Hvala unaprijed! Srdačan pozdrav!
Jana - 29. 12. 2011. 02:13.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Vadila sam donju sesticu sinoc, ne boli me, ali imam osecaj da mi je malo nateceno to mesto. Da li treba da popijem neki antibiotik? Brufen, mozda? I da li sme da se drzi hladan oblog?
Zorana - 29. 12. 2011. 02:12.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Poštovani, zanima me koliko najduže može da stoji gutta-percha u zubu bez plombe ili krunice. Naime, pre 3 nedelje je stavljena u 3 kanala gornje desne šestice, nakon čega su počeli blagi spontani bolovi i trnjenje, i naknadnim snimkom je utvrdjeno da postoji jos jedan kanal koji nije uradjen. Pošto sam već dve nedelje prehladjen i ne mogu to da završim, a imajući u vidu to da bi trebalo da prođe izvesno vreme od vađenja živca iz poslednjeg kanala do plombiranja celog zuba, zanima me koliko to sve sme da se prolongira. U poslednje vreme gotovo da i ne žvaćem tom stranom, da bih izbegao eventualno okrnjenje. Hvala unapred.
Milisav - 29. 12. 2011. 02:12.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani, otisla sam kod zubara da mi promeni staru tamnu plombu, zub me nije boleo. Doktorka je rekla da je rec o dubokom karijesu i stavila mi je kalcijum. Trpela sam bool 10 dana i otisla ponovo kod zubara, tada mi je stavljen lek za umrtvljavanje zivca. Vec sesti dan me boli polovina vilice na kojoj je radjen zub. Konkretno se radi o sestici. Ja sada sa vremena na vreme osecam pulsiranje i bol skoro u svim zubima do trojke. Molim Vas da mi odgovorite da li je to normalno. Da li je mozda u pitanju preosetljivost? Unapred hvala.
Marina - 29. 12. 2011. 02:11.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Popila sam 2kapsule cefaleksin od 500 mg ali bol jos uvijek ne prestaje postaje gori , posle koliko vremena mogu popiti brufen?
Marija - 29. 12. 2011. 02:10.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Doabr dan.Danas sam slucajno primjetio da mi je sa lijeve strane ispod jezika imam neke plave crte slicno kao krvne zile ,ne boli me samo ponekad kad zelim pljunuti ima malo krvi.Napominjem da nemam nikakih bolova niti peckanja,pretrazio sam i desnu stranu i nemam nista samo na lijevoj,interesuje me da li znate sta je i da li je opasno?Ne znam jesam li Vam dobro objasnio ili ne ali vjerujem da cete znati o cemu pricam.Unaprijed zahvaljujem.
Ahmet - 29. 12. 2011. 02:04.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani,mom sinu koji ima 6 godina zubar je izvadio deo gornjeg sekutica(jedinicu),sta raditi sa ostatkom zuba? Da li je potrebna hirurska intervecija? Unapred zahvalan
Nenad - 29. 12. 2011. 01:29.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Poštovani, Interesuje me da li će mi se boja zuba promeniti nakon vađenja živca? I ako hoće, koji su sve načini da ga vratim u pređašnju belu boju? Hvala vam puno!
Zabrinuta! - 28. 12. 2011. 05:45.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani,pre dva dana sam izvadila donju sesticu.Rana je veoma duboka i prostrana.Stalo mi je krvarenje i ugrusak je od tamno crvene presao u bledo ljubicastu i delimicno zuckasto-belu boju.Boli me samo na dodir.Da li je to normalno?
Nina21 - 28. 12. 2011. 05:24.
Pročitajte odgovor