Pitanja i odgovori


Postavite pitanje


Pitanje: Poštovani, u toku sedmice izvadio sam cetiri zuba naprijed dvije jedinice i dvije dvice, sve u toku dva dana. Rane prolaze dobro, ne bole, ali zato dodir na nepce mi pricinjava nevjerovatnu bol. Da li je to zbog primljene anestezije ili bi mogla bti u pitanju i upala? Zubi prije vadjenja nisu boljeli, mislim nije bio upaljen korijen. Hvala Vam
Mišo - 16. 11. 2010. 06:11.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Interesuje me da li je mogue da se zubi dovedu u normalan i pravilan polozaj jer mi se jedinice preklapaju,i na njima imam plombe pa je l' je moguce da se to nekako ukloni ili sta vec da se ne primecuje i da mi zubi imaju neostecen i lep izgled? Hvala u napred !
Uros - 16. 11. 2010. 05:39.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Potreban mi je savet i misljenje. Boli me desna gornja dvojka koja je devitalizovana u martu ove godine. Snimila sam je i postoji blaga upala. Doktorka ne zeli jos uvek da je otvara niti da mi daje antibiotike,testirala ga je perkusijom i na hladno i malo me boli, tj. osetim kratak , ostar, sevajuci bol u predelu desni. Da li bih smela da koristik ipak neki antibiotik i koji? Inace, pre mesec dana radjena mi je apikotomija na gornjoj levoj dvojci, pa me zanima da li je moguce da se senzacije prenose konkretno na ovu desnu dvojku? Takodje, na snimku je jos doktorka videla da izmedju jedinica ima kruzic, kaze da je to proces. Zanima me koja terapija bi bila adekvatna za oba zuba, hvala unapred.
Ines - 16. 11. 2010. 05:12.
Pročitajte odgovor


Pitanje: uradila sam odstranjenje cističnog sadržaja i same ciste stavljena mi je umetna kost konci izvađeni nakon sedam dana ,međutim kod mene se idalje vidi rascep sirok oko (0,5 cm) i belo nesto gore,posto je bilo 7 konaca da li je moguce da je neki pukao prije nego sto su mi ove vadili sta li se desilo i da li se moze nesto zakonplikovati ili inficirati plasim se sta da radim????molim vas pomagajte
jasna - 16. 11. 2010. 04:52.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Poštovanje,skoro sam radila sve zube i izvađene su mi 4,5,6ica sa obe strane gore.Zanima me koja je cena i kako bi bilo moguće to uraditi bez brušenja zuba,tj da li postoji neka opcija da se to uradi kao proteza ili tako nešto?!hvala unapred,pozdrav!
Ivana - 15. 11. 2010. 09:47.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Imam 16 godina i jako loše zube... popravljam ih od 8 godine. Kod zubara idem stalno. Pre otprilike pola godine izvadio sam gornju peticu, a sada ću verovatno morati da vadim i šesticu ispod nje. Imam gangrenu na šestici. Moj zubar kaže da je 90% za vađenje. Ne želim da izgubim još jedan zub... ili ako već moram da ga izgubim, šta mogu da uradim da zaštitim i ojačam ostale zube?
Uroš Janjić - 15. 11. 2010. 07:04.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Molim Vas da mi kazete kako se lijeci suspekt subluksacija desnog temporomadibularnog zgloba.Ja imam jake bolove u predjelu donje vilice
lepa - 15. 11. 2010. 05:00.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani,hteo bih da vas zamolim za odgovor.Ja sam pre 10 dana polomio prednji zub Kec i izvadjen mi je zivac i samo nadogradjen nekim losijim materijalom cuo sam da je to D3 materijal ili kako se vec zove,pa je zub tamniji..I rekli su mi da navlaku radim za nekih mesec dana dok se ne smiri koren.I sad bih Vas zamolio da mi kazete sta je estetski najbolje da se uradi tj koja krunica je najbolja i najlepsa,da se ne primecuje nista,jer ipak je to Kec,a i imam 20 godina..?I da li bi moglo to da se uradi kod vas,i koja je cena? Hvala Vam !
Dusan - 14. 11. 2010. 05:21.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Gornja sestica me je bolela pre 3 god i tad je nakon leka i mehanicke obrade kanala-dve sedmice kasnije, zub plombiran. (pri mehanickoj obradi mislim na intervenciju sa iglicama razlicitih debljina). Uz to moj stomatolog tad nije koristio anesteziju jer je tvrdio da to tako mora i bilo je jako bolno kad igla udje potpuno u kanal. Sada ponovo na momente osetim blazi bol i reakciju tog zuba na hladno ili odmah nakon jela, a primetila sam i svetliji karijes na unutrasnjoj povrsini zuba. Idem ovih dana kod zubara pa me zanima da li je moguce da se samo nakon 3 god bol opet desio, da li to znaci da ce opet biti neophodno to ciscenje kanala iglicama kao prvog puta, ili ce zub moci da se sanira samo uklanjanjem novonastalog karijesa ispod plombe i novim plombiranjem, kao i to da li treba da predlozim snimanje tog zuba pre svega. Mnogo bi mi pomogao Vas srtucni odgovor jer se jako bojim posete zubaru, tj. vrlo tesko podnosim taj bol pri zavlacenju igli bez anestezije, pa da bih znala sta da ocekujem. Hvala Vam puno unapred!
Marija - 13. 11. 2010. 06:42.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Molim Vas da mi kazete, koji lepak da koristim za protezu tj. naziv lepka koji daje najbolji efekat. Srdacan pozdrav. Unapred zahvalan.
Ranko - 12. 11. 2010. 02:00.
Pročitajte odgovor


Pitanje: nedostaju mi tri zuba u gornjoj vilici, 2 4 i 5, stavio bi most pa me zanima koji bi bio najbolji, koliko dugo moze da traje i kolika bi bila cena da se to uradi? Hvala unapred!
Dalibor - 12. 11. 2010. 05:41.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Izvadio sam donju osmicu u ponediljak.. Pa, imam malu oteklinu na lijevom obrazu.. Vec je cetvrtak vecer, imam takodjer malu fibru koja se nekad pojavi nekad nestane.. Trebam li pit ista?? Ili ce oteklina sama doci u normalu?? :/ ..
Luka - 12. 11. 2010. 05:31.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani, da li mi mozete odgovoriti da li se ocnjaci mogu brusiti i da li se to radi uopste da bi se dobila asimetrija zuba tj. da bi bili ravni? Unaprijeda hvala.
James - 11. 11. 2010. 01:58.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani,imam 19 godina.Odavno sam izvadila gornju levu dvojku i vremenom su mi se zubi povukli i popunili tu rupu,ali povukle su se obe jedinica i svi ostali zubi s desna na levo.pa tako da kad sastavim obe vilice,tj.zube,donji su super a gornji su se povukli u levo! Kako to mogu da resim i jel nije to neki veliki problem,ipak sam cekala sve ovo vreme,znam da je to pogresno! UNAPRED HVALA
Aleksandra - 11. 11. 2010. 01:49.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Nosim fiksnu protezu vec godinu dana ... i doktor mi je danas reko da ledeci put radim reviziju fiksne proteze .... Ali nije zeleo d ami objasni sta je to u stvari , nadam se da cete mi vi dati tj odgovor .
Maja* - 11. 11. 2010. 01:46.
Pročitajte odgovor