Sva pitanja

. / Sva pitanja
Pitanje: Postovani, nekoliko dana nakon sto sam uradio apikotomiju osecam blagu bol kada prstom vrsim blagi pritisak na desni iznad gornje jedinice gde sam imao intervenciju. Da li to znaci da operacija nije bila uspesna, s ozbzirom da sam zbog iste takve boli i uradio operaciju nakon sto je terapija drenazom ostala bez uspeha ili moram jos malo da pricekam da se sve to smiri? Pritom naglasavam da se ne radi o fizickom bolu koji potice od izvrsene operacije vec o bolu koji se proteze nize prema zubu i koji je kao sto sam vec napomenuo postojao i pre operacije. Unapred hvala.
Miki - 25. 05. 2012. 03:56.
Pitanje: Radila sam drenazu u sredu pa u petak, zubarka mi je sada stavila neki lek koji treba da stoji 2 nedelje. Meni se od sinoc pojavio mali otok, bas mali, pa me zanima da li je to reakcija na drenazu ili mora da se piju antibiotici ( koje ne bih smela zbog problema sa gljivicama)?
Saska - 25. 05. 2012. 03:25.
Pitanje: Koliko dugo most mogu nositi devitalizirani zubi? Postoje li statističke procjene dugotrajnosti takvog mosta udnosu na isti kojeg nose ''živi'' zubi? Da li je moguće mijenjati u budućnosti mijenjati jedan takav most i kako znati sa sa njim nešto nije u redu, budući da su nosači devitalizirani? Hvala za odgovore.
Tamara - 24. 05. 2012. 01:48.
Pitanje: Postovani,posto ne mogu da nadjem Vas odgovor opet cu vas zamoliti za pomoc.U pitanju je promena na desnoj sluzokozi.Ne znam sta je u pitanju, samo da mi je desna strana obraza kriticna u smislu da je neprijatnog mirisa.Ne boli, ne pece, nije crvena.Zanima me uzrok toga i kako moze da se ukloni.Da nagovestim da su mi zubi zdravi,isla sam kod orl-a i prepisao mi je neku kremicu i 3% hidrogen, medjutim to mi nije pomoglo u uklanjanju.Unapred zahvalna!
Tatjana - 24. 05. 2012. 11:05.
Pitanje: Postovanje!!! Interesuje me izgradnja mosta... Ovako u pitanju je gornja vilica ,leva strana...1, 2,3,4 imam 5,6,7 nemam, imam, 8 . Takodje na gornjoj vilici desna strana 1,2,3,4,5 imam, nemam 6 i 7 imam 8 nemam....Nadam se da sam uspela da docaram i da cete me razumeti... Interesuje me koliko bi to kostalo da se uradi?! Unapred Hvala
Jelena - 24. 05. 2012. 09:22.
Pitanje: Molim vas da mi odgovorite na sledece pitanje , nosim gornju protezu u ponedeljak treba da vadim trojku, posle koliko dana moze da mi se uzme otisak za taj zub , dali mogu posle 8 dana ako sve bude u redu.Hvala u napred..poz...
stefana - 24. 05. 2012. 08:50.
Pitanje: Postovani,danas su mom sinu od 6god.izvadili mlecne jedinice donje,s obzirom da su stalne jedinice izbile iza mlecnih,a mlecni se nisu uopste klatili..Dobili smo izvadjene zubice,ali jedan je izgledao kao da je bez korena,a drugi kao da je koren pukao po duzini(ima samo jedan krak).Stomatolog je rekao da je to u redu jer ce se koreni resorbovati.Interesuje me da li je to tacno i da li bi trebala da odvedem dete jos negde?Da li moze da ima nekih posledica ukoliko nisu izvadjeni celi koreni mlecnih zubica? Unapred zahvalna,
Jelena Jesic - 24. 05. 2012. 08:36.
Pitanje: Poštovani, trebala bih minimalnu korekciju tzv. gummy smile-a te me zanima je li moguće obaviti pregled i zahvat u istom danu, budući da nisam iz N.Sada; koliko vremena treba proci do potpunog opravka (ukoliko se laserom vrsi zahvat) te jeli zubi nakon male korekcije izgledaju zadovoljavajuce ili su potrebne fasete? Također bih Vas molila ako mi mozete poslati cijenu zahvata. Lijep pozdrav
Ena - 24. 05. 2012. 08:22.
Pitanje: Postovani molim vas da mi odgovorite na sledece pitanje.Povadio sam sve zube u gornjoj vilici i treba da radim klasicnu totalnu protezu,rane su vec zarasle i danas sam bio kod doktora [spec.protetike],kod kog planiram to raditi ,on mi predlaze da radim i donju parcijalnu protezu ili da povadim prednja dva zuba[ 2D i 1L, jedinice D nemam] jer su malo isplivali 1do 1,5 mm zbog paradontoze,po njegovoj procjeni mogu jos godinu dve i ispasce,Doktoru ta dva zuba prave problem i kaze da bi mi gornji zubi bili kratki ako ih ne izvadim.Mene zanima dali se ta dva zuba mogu zbrusiti za tu duzinu jer trenutno nisam u mogucnosti da radim obe,[ako ih i povadim to bi estetski bilo lose] Pozdrav i unarijed vam HVALA na odgovoru
Slavisa - 24. 05. 2012. 08:11.
Pitanje: Postovani, Zanima me da li je opasno po zeludac ako toxavit dospe u njega, tj. koji su simptomi ukoliko toxavit procuri i dospe u usta i zeludac?
Milan - 24. 05. 2012. 07:58.
Pitanje: Prije dva dana jako su me zaboljeli svi zubi na lijevoj strani, dok na desnoj nisam osjetila ni najmanji bol.. Desni su mi jako crvene samo na toj strani.. Stmatolog mi je preporucio ampicilin, rekavsi da imam jaku upalu.. Medjutim, i dalje bol ne prestaje a sada mi je otekao lijevi obraz.. Sta preporucujete..?
Sunita - 24. 05. 2012. 07:50.
Pitanje: Postovani, stomatolog mi je stavio lek koji treba da stoji u zubu do 45 dana, a zatim ce staviti trajnu plombu. Interesuje me da li postavljeni lek moze stetno delovati na samom pocetku trudnoce. Unapred hvala na odgovoru.
Zorica - 24. 05. 2012. 05:53.
Pitanje: pre oko sedam meseci stavljen mi je kočić na gornjoj levoj dvojci i krunica mesec dana nakon toga poravljena mi je jedinica pored,posle mesec ipo dana odjedared pojavio mi se bol desni na gornjoj strani iznad ta dva zuba zatim jak bol i strujenje jedinice na stisak a onda sam se jednog jztra probudila sa otokom gornje usne bol je jak ja SAM TRENUTNO NA MORU I NE ZNAM STA DA RADI RECITE MI MOLIM VAS O CEMU SE RADI.
ANA - 24. 05. 2012. 05:38.
Pitanje: Postovani, Danas sam primjetio da na unutrasnoj strani donje usne kod donjeg desnog ocnjaka postoji nesto slicno bubuljici, ispunjeno na prvi pogled gnojom, a okolo toga crvenilo na sluzokozi. Na dodir, javlja se ostar bol, i otezava mi zvakanje pri jelu. Da li znate sta je to i da li se moze ukloniti ispiranjem usta zalfiom? Unapred zahvalan.
Milivoje - 24. 05. 2012. 05:13.
Pitanje: Da li aftne uvek bole ili peku?ORL mi je dao tu dijagnozu ali mene nista ne boli i ne pece.
Jana - 24. 05. 2012. 05:11.
Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 20617 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
20617
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata