Pitanja i odgovori


Postavite pitanje


Pitanje: Dobar dan,danas mi je zubar izvadio donju sedmicu koja je vec bila istrulila...sada kada je anestezija prestala cini mi se da zubar nije izvadio ceo zub..ostali su neki tvrdi komadici...i ja zaista ne znam sta je to...cvrsti su i klimaju se...da li mozete da mi kazete sta je to..i da li su to ostaci zuba ili nesto drugo...naravno rec je o stalnom zubu
Nemanja - 12. 08. 2011. 05:02.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Raste mi umnjak. Cijela desna strana me boli zajedno s zubima na gornjoj vilici. Nemam pokvarenih zubi jer sam nedavno bila kod stomatologa. Teško gutam,ali ne smijem piti antibiotike jer dojim djete. Šta mi vi preporučujete? Užasno boli,ne mogu otvoriti usta,ni žvakati,ni jesti!
Biljana - 12. 08. 2011. 04:57.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Imam 15 godina, za mjesec dana 16. Brine me to sto imam 5 plombi iako redovno perem zube i konzumiram mlijecne proizvode radi kalcijuma. Imam sestru, istih godina, koja vodi manje racuna o oralnoj higijeni, a manje joj se kvare zubi. U cemu grijesim? Da li je problem u intenzitetu ciscenja cetkicom? Prilicno ih dugo perem.
Gaga - 12. 08. 2011. 04:52.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani ,imam zubni dzep izmedju 5 i 6 dole desno lecen mi je antibioticima i sad imam lek koji stoji 3dana izmedju zuba i dalje me boli na pritisak hladno i toplo pa me zanima koliko moze da stoji ovaj lek i postoji li jos neki nacin na koji se leci dzep i kako sew to radi? unapred hvala Tanja
Tanja - 12. 08. 2011. 04:45.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani, da li mogu da vam dostavim fotografiju svojih zuba kako bi utvrdili da li mozete da mi stavite fasete?
Aleksandra - 11. 08. 2011. 01:54.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Imam 15 godina. Imam taj problem da su mi dvojke su mi pesle preko jedinica, mozete mi reci koje je najbolje resenje. Unapred hvala.
Amar - 11. 08. 2011. 01:50.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Imam retke zube, ali nije toliko strasno, lepo su izgledali dok nisam primetila da se 3,4,5 sa desne strane u gornjoj vilici pomeraju u desno od 2... imala sam operaciju 6 u gornjoj vilici sa desne strane i sada da li je moguce da zbog tog praznog prostora ovi zubi se pomeraju?
Ivana - 11. 08. 2011. 01:47.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Pozdrav ..eo ovako ...imam izbacenu gornju vilicu nosim protezu obicnu redovno...ali mene zanima nesto drugo....dali ako stavim krunice da li ce i dalje da mi budu izbaceni vilica ???Hvala unapred
Ksenija Despotovic - 11. 08. 2011. 01:43.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Poštovani, Imam 17,5 godina. Moji prednji zubi su bijeli, pravilni i kad se nasmijem izgledaju lijepo. Međuti, jedinice su pocele jako da me bole i osjecam kao da se klimaju ali u korijenu. Primijetila sam da sa unutrasnje strane oba yubra pri vrhu kao da je urezan karijes, a takođe sa unutrašnje strane između dva zuba vidi se da su malo tanji i da ima karijesa unutra. Mene ti zubi sad bole i bojim se da ne ispadne jer su nekako slabiji. Prije posjete stomatologu htjela bih da vas pitam hoće li se to moći popraviti, jer osim što se bojim stomatologa i imam jos nekoliko pokvarenih kutnjaka, bojim se da će mi reći da se to ne može piopraviti i da ću morati vaditi zub, a to zaista ne želim. Unaprijed hvala.
Sara - 11. 08. 2011. 01:40.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Moje pitanje je slijedece: nemam problema sa zubima, osim sa gornjom cetvorkom koju konacno treba da odem i rijesim, ali me zanima kako karijes napreduje, jer na tom zubu imam crnu tadckicu sigurno 7 godina, ali me zub nikada nije bolio.
Maja - 11. 08. 2011. 01:35.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Moj problem je sledeci: imam jako neprijatan zadah, i to mi smeta jako. Desni mi ne krvare, zubi zdravi (popravljeni), jedno sto sam primetio da su mi se desni povukle, najvise vidljivo kod trojki, ali postoji kod vecine zuba gornje vilice..Da li je to poodmakla faza parodontopatije? Da li se sa paradontopatijom nuzno javlja (veliki) zadah?? Hvala
Nobleman - 11. 08. 2011. 01:30.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Dan ranije sam se probudila sa razmaknutim jedinicama (jedinice su mi inace bez razmaka)i crvenom izraslinom izmedju njih,nakon masiranja desnih imala sam utisak da je bilo malo gnoja i puno krvi,masiranjem mi se pocelo izbacivati riblja kost,NA MOJE ZAPREPASCENJE JER JAKO VODIM RACUNA O ZUBIMA!!!!!!Danas kad sam se probudila malo su mi otecena usta i osecam vise pritisak, nego bol na obe jedinice.Zubi su mi zdravi!!!Da li je mozda ostalo jos nesto od te kosti ili je to *normalna* reakcija ili nesto trece???? Sta moze da se uradi u ovom slucaju?
Iva - 11. 08. 2011. 01:24.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Imam 22 godine i donja vilica mi je uvucena. Gornje jedinice su mi izbacene. Da li postoji neki hirurski zahvat kojim bi mogla to da ispravim ili je proteza jedina solucija. Unapred zahvalna
Aleksandra Ana - 11. 08. 2011. 01:13.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Živim u Republici Srpskoj ,ali bih željela kod vas ,,estetski srediti zube".Imam 5o godina,relativno zdrave zube,ali u donjoj vilici se vidi razmak između prednjih zuba.U gornjoj vilici 2 sjekutića su nepravilnog oblika.Neophodno bi bilo i izbjeljivanje zuba.Možete li mi odgovoriti na koji način i koliko dugo vam treba za intervencije.Molim vas i za cijene..HVALA
Milan - 11. 08. 2011. 07:01.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Jedno pitanje. Kada sam bio mali trebao sam da izvadim desnu dvojku (valjda dvojka,nisam siguran da se tako zove)da bi se trojka lepo ugurala tu.E sad, ja nisam izvadio tu dvojku i sada mi je desni ocnjak preko tog zuba, i zbog toga se godinama smejem nekako nakrivljeno da mi se to ne bi videlo. Ima li pomoci, kod skolskog zubara kazu da ne rade vadjenje ili sta vec, i da jedino moram da nosim protezu a to necu sigurno, imam 17,5 godina, sada nije vreme za protezu ako znate na sta mislim :) Hvala.
Stefan - 10. 08. 2011. 08:33.
Pročitajte odgovor