Pitanja i odgovori


Postavite pitanje


Pitanje: Postovana, uradjena mi je akrilatna gornja i donja proteza ali mi ne odgovara i ne mogu da se naviknem na nju . Hteo bih da pokusam sa valplast ili vironit protezom . U gornjoj vilici nemam levo 4,5,6,7,8 , deno 5,6,7 . U donjoj nemam levo 4,6,7 , desno 2,3,5,6,7,8 . Sta mi preporucujete i okvirno koja bi bila cena protetske nadoknade ? Hvala unapred .
Nikica - 09. 11. 2010. 08:01.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Imam 23 godine,i problem krive vilice(vilica ide u stranu)..da li se to moze rjesiti fiksnom protezom,i koliko dugo bi to trajalo?..ili postoji mugucnost i operacije? Unaprijed hvala
maja - 09. 11. 2010. 05:31.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Zdravo! Danas sam bila kod zubara,ustanovljeno mi je da imam gangrenu,i krunica je jako ostecena.Zubar mi izvadio zivac, stavio lijek rekao da dodjem za 7 dana pa ce mi morati staviti kocic.Zanima me kada se radi krunica da li se mora uzeti mjera,ili mi moze sve to zavrsiti sljedeci put?
lejla - 09. 11. 2010. 05:22.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Poštovani, U donjoj vilici sam izvadio dvije šestice i u gornjoj jednu.Donje šestice su se vadile zbog korijena i rekao bih nažalost neadekvatnog liječenja.Gornja šestica je izvađena bez nekog velikog razloga i tu sam najviše kriv ja,jer sam insistirao na vađenju dok sam bio u srednjoj školi (zbog toga preporuka svim stomatolozima da kada dođu klinci do 20 godina i zahtijevaju vađenje pokvarenog zuba,kome pritom ima spasa,da ga ubijede da oni to nikako ne mogu da vade - onako nekim stručnim rečnikom :) ) Međutim pored vađenja tih vrlo bitnih zuba,ja nisam dobio preporuku od stomatologa za eventualno upotpunjavanje tih praznina nastale vađenjem.Šta mislite vi o ovome?Da napomenem da se ne radi o nekoj prosječnoj stomatološkoj ordinaciji gdje popravljam svoje zube,nego o visoko rangiranoj ordinaciji koja ima svog oralnog hirurga.Dakle,prije nego što odem kod svog stomatologa,želio bih da čujem vaše mišljenje o mjestima gdje su izvađeni zubi.Kako se te praznine mogu nadomjestiti? Da napomenem da imam 23 godine,da su ostali zubi u odličnom stanju i da su šestice izvađene prije 4 do 6 godina. Svako dobro!
Uglješa - 08. 11. 2010. 01:56.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani,da li povremeno koriscenje pasti za izbeljivanje(sensodyne,lacalut...)ima efekat ili je njihova upotreba nepotrebna i stetna za zubnu gledj?
Ana - 08. 11. 2010. 12:46.
Pročitajte odgovor


Pitanje: postovani dal kada fali zub se uvijek savjetuje most ili ne jer evo pred odlukom sam i dal je bolje ostavit prazno ili ne jer jedan prijatelj nema nista i ne smeta mu pozdrav
dado - 08. 11. 2010. 10:44.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani/postovana Izvadio sam donju levu sesticu kutnjak, pa sam citao negde da treba 2 nedelje da zaraste rana a oko 3 do 4 meseca da se stvori kost. Zanima me koliko treba da prodje vremena od trenutka vadjenja zuba da bih mogao da se ljubim ili imam seksualni kontakt. Srdacan pozdrav.
Veljko - 08. 11. 2010. 10:42.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Zasto kada sam vadio kutnjak donja usna mi otekla na desnu stranu i ima neka bela boja unutra.Stefan
Stefan - 08. 11. 2010. 10:33.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Za koje vreme treba da izrastu jedinice i dvojke posle ispadanja mlecnih zuba? Hvala puno.
lela - 08. 11. 2010. 10:21.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovanje. Pre nekoliko meseci su mi putem OPT snimka otkriveni impaktirani umnjaci,medjutim na sledecoj kontroli zubar mi je rekao da nema potrebe da ga posecujem dok nepocnu da mi prave probleme.Potom sam negde na netu procitao da impaktirani umnjaci mogu "pokvariti" i susedni zub(molar),pa me zanima dali zaista kvaran impaktirani umnjak moze usput pokvatiti jedan ili vise zuba?
Aleksandar - 08. 11. 2010. 09:23.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani, 4.11.2010. poslao sam vam postu ali sada na vasem sajtu vidim da stizu odgovori i koji su postavljeni 5.11.2010. Ako je pitanje bilo neprikladno, da li mi mozete poslati odgovor na e-mail. Srdacan pozdrav.
Veljko - 08. 11. 2010. 08:41.
Pročitajte odgovor


Pitanje: *imala sam samo koren od jedinice zatim je doktorka vadila zivac sirila kanal ali me je boleo posle toga pa je morala da ga vadi nakon toga oteklo mi je od gnoja pila sam sinacilin i to je proslo ali i dalje me boli na dodir kao da imam neko zrno tvrdo i to kod nosa se oseca bol molim odgovor sledece nedelje radim most a plasim se da ne bude neka komplikacija ybog te jedinice hvala BOJANA 06.11.10 SMEDEREVO
predrag mitrovic - 08. 11. 2010. 08:06.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Poštovani, prije mjesec dana izvadjena mi je gorja šestica desno. Sada nakon mjesec dana osjećam još uvijek bol i to prema sedmici, prema četvorci je u redu, ako prođem četkicom uz sedmicu rana još krvari. Stomatolog kaže da je sve u redu, jeli to normalno. Ne mogu reć da je to baš bol ali jedan neugodan osječaj sigurno, isto tako kad pritisnem malo ranu uz sedmicu ona me boli. Hvala.
Ivan - 08. 11. 2010. 07:37.
Pročitajte odgovor


Pitanje: IMAM 43god.I TETRACIKLINSKE ZUBE.OD 20 I NEKE GOD SU DESNI POCELE DA SE POVLACE ALI MI SE ZUBI NE KLATE.DOSTA PUTA SAM POPRAVLJALA ZUBE I SADA SAM SAZRELA ZA LEP OSMEH ODN.STAVLJANJE KRUNICA U CELOJ VILICI. JEDAN LOKALNI ZUBAR MI JE REKAO DA JE POSTUPAK PRVO OPERACIJA DESNI SA UMETANJEM VESTACKE KOSTI I GORE I DOLE ,REHABILITACIJA PA ANKERISANJE POJEDINIH ZUBA I STAVLJANJE KRUNICA.DRUGI STOMATOLOG MI JE REKAO DA TREBA DA IZVADIM 2 I 4 GORE DESNO DA JE KRENUO PROCES KOJI BI MI POSLE PRAVIO PROBLEME I DA JEDNOSTAVNO RADIMO KRUNICE .NARAVNO REKAO JE DA JE OPERACIJA I NADOGRADNJA KOSTI VAM PAMETI .MOLIM VAS POMOZITE MI STA DA RADIM I KOD KOJEG DA RADIM I DA LI BI MI OPERACIJA VRATILA DESNI U PRVOBITNO STANJE .
MAGDALENA - 08. 11. 2010. 06:31.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Imamo devojcicu od 2 godine kojoj je juce pukla gornja jedinica.Predpostavljamo da je od karijesa,posto pije sokice,a naj veci nam je problem to sto odbija pranje zubica. Pokusavali smo na sve nacine,problem je i sto je gadljiva i cesto se desi da od cetkice ili paste hoce da povrati.. Znam da cemo morati kod stomatologa da lecimo karijes,samo me zanima sta ce biti sa tom korenom puknutog zubica? Da li mora da se vadi ili..? I da li imate neki savet o drugacijem pristupu pranja zubica? Hvala!
Branislava andjelkovic - 08. 11. 2010. 06:28.
Pročitajte odgovor