Pitanja i odgovori


Postavite pitanje


Pitanje: Postovani, da li je moguce operisati desni koje su uvecane a da se ne skida postojeci most-ili je pak skidanje neminivno pre bilo koje operacije na desnima?
irena - 01. 12. 2008. 11:39.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Zbog nepravilnog, tacnije agresivnog pranja zuba, doslo je do povlacenja desni na gornjoj vilici na 4,5,6 i 7 sa obe strane. Svi zubi su mi zdravi, desni mi ne krvare ali zubi ponekad osecaju toplo, hladno . . . zbog toga sto su im koreni ogoljeni. Desni se nisu mnogo povukle, ne krvare uopste, ne bole, ne oticu. Zanima me, da li desni mogu da se vrate u normalu pravilnim pranjem zuba ili ne. Pozdrav.
Marko - 01. 12. 2008. 11:31.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Poštovani,imamo sina od tri i po godine kome se na donjoj desnoj četvorci stvorio kvar.To je bila mala crna tačkica.Odmah smo ga odveli kod zubara.Ta mala tačkica je kvar koji je otišao skroz do korena pa mu je zubar izvadio živac.Medjutim,kako zubar kaže,nije smeo da blombira zub kako ne bi narušio rast stalnog zuba.Svaki dan,a naročito uveče,čistimo šupljinu zuba,ispiramo fiziološkim i hidrogenom.Prvih par dana je plakao da ga boli zub,vodili smo ga kod zubara ali on kaže da nema šta da ga boli jer je izvadjen živac ali ako počne da otiče moraće da ga izvadi u krajnjem slučaju.Medjutim dete i posle skoro dva meseca na pitanje da li ga boli zub kaze da ga boli po mao.Stvara se fistula ispod tog zuba,na desnima koja kad pukne gnoj izlazi i iz šupljine zuba.Taj zubar kaže da je bolje što se tako zub drenira nego da otekne pa da mora da ga izvadi.Interesuje me vaše mišljenje,da li može nešto da se iskomplikuje ,da li može da utiče na njegovo zdravlje,da li će se to smiriti jer ne bih volela da se tako mali muči sa zubom a obožava da ide kod zubara.Hvala unapred od zabrinute mame i izvinite što sam bila ovoliko opširna.
Dušica - 30. 11. 2008. 02:22.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Da li su porcelanske venere isto sto i fasete,to me zbunjuje,hvala na odgovoru,sjajni ste.
Nada - 30. 11. 2008. 11:49.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani doktore, pre dve nedelje izvadio sam donji desni umnjak, ali nedelju dana sam pio nimulid (dva puta dnevno) da bih izdrzao bolove.Zatim sam ponovo otisao kod oralnog hirurga koji je uradio kiretazu kosti.Rana me vise ne boli i ne krvari, ali jos uvek nije zarasla i po nekad ima neprijatan miris sto me po malo zabrinjava.Molim vas za savet i odgovor na pitanje da li i koji lek smem da koristim da bi rana zarasla ? Hvala ! .
Dragoslav - 28. 11. 2008. 11:14.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Molim Vas da mi odgovorite . U pitanju je moj suprug 1973.usled povecanog scera dobiio je kandidu u usnoj duplji-bris sa jezika.Lecenje nam je oznato a moje pitanje je posto po svemu sudeci i ako uspe da sanira bakteriju,sledecim skokom secera ona se moze ponovo javiti.Da li je prenosiva? Unapred zahvalna Jela
Jela - 28. 11. 2008. 06:46.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Molim vas da me uputite šta da radim.Imam 31 godinu i imam otvoreni griz,dakle prednje zube ne mogu da satavim.Da li je moguće da to koliko toliko popravim nekom vrstom aparata za zube i kojim.Unaprijed zahvaljujem
dzenana - 28. 11. 2008. 06:38.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani,imam dijastemu od 1mm. U pitanju su gornje jedinice. Imam 13 god,i zanima me kako to moze da se resi?
Igor - 28. 11. 2008. 09:03.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Poštovani doktor.Imam probleme sa prednjim zubima 2112 ,zanima me na kakav način i sa kolikim troškom bi vi riješili moj problem.Mola želja je da trojke ne uništim i da probam sa inplantatima?Srdačan pozdrav!Zoran
zoran - 27. 11. 2008. 06:28.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani,kada ugradjujete implante da li se desni seku sa prednje strane? Da li je po zarastanju vidljiv oziljak,bilo sta sto ukazuje da su tu secene desni
jovana - 27. 11. 2008. 06:13.
Pročitajte odgovor


Pitanje: imam blizance od 7 god,zubici su im normalno nicali, sada redosledom i padaju.Jednom djecaku prije 45 dana ispala je gornja desna jedinica, jos nema ni traga o nicanju stalnog zubica,donje stalne jedinice su uredno narasle.Da li je to normalno?Sa postovanjem, unaprijed zahvaljujem!Zabrinuta majka.
Prajzler Lela - 26. 11. 2008. 08:32.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Dobar dan Poštovani Doktori! Pre desetak godina su mi izvađeni 36 i 38. Pošto više žvaćem na desnu stranu, stomatolog mi predlaže ugradnju mosta. 37 je plombiran, dok je 35 potpuno zdrav. Imam sve ostale zube, koji su redovno održavani. Imam 62 i po godine. Da li ovom slučaju bilo funkcionalnija ugradnja implantata i nadogradnja krunice u odnosu na most. Koliko bi kod vas bila cena rešenja sa implantatom? Srdačan pozdrav!
Laslo Bata - 26. 11. 2008. 06:04.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Dobar dan...:)Nekako nigde ne mogu da nadjem kompletan odgovor,pa ako vam nije problem-molim vas da mi ga vi date!Pre neke 3godine sam izvadila levi donji umnjak...Sada je donji desni poceo da boli-tacnije boli d subote,a danas je utorak...Ali nije samo stao na tome,nego su mi se i zlezde-kako na levoj tako i na desnoj strani skroz upalile,pa sada imam vrat kao Tajson...Desni su mi se skroz upalile,tako da ih jedva perem,a kada to nekako i uspem-pocinju da krvare...I to traje ceo vikend,plus ova radna dana...Inace,sam i prehladjena-tacnije imam gnojavu anginu,pa pijem Cliacil od 1200mg... Obratila sam se prvo drzavnom zubaru-ali mi se ni najmanje nisu svideli-ni na jedno moje pitanje sta i kako nisu odgovorili,i cak mi i zakazali operaciju za petak-bez da su obratili paznju na moj otok-a koliko sam ja upucena-zub se ne moze operisati pod otokom...Ili ja mozda gresim?!Posle toga sam se obratila privatnom lekaru koji mi je rekao da pijem amoksicilin od 500mg,ali kada sam mu rekla da vec pijem antibiotik zbog angine,rekao je da nastavim sa njim,i da u svakom slucaju dok otok ne spadne-zub ne sme operisati...Ali ja taj antibiotik pijem od subote,i niti jedan jedini dan se otok nije smanjio...Sta da radim?!?!Ispiram redovno 3% hidrogenom,ali izgleda da nista ne pomaze,a ja vec polako postajem nervozna,jer sve ovo traje malo duze od ocekivanog... Izvinite ako sam vas ugnjavila,ali vise ne znam koga da pitam,pa sam morala vas... Hvala vam od sveg srca...
Marija Milanovic - 26. 11. 2008. 05:56.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Poštovani, prilikom pada sa bicikle pre tačno tri godine, izbio sam iz desni sa sve korenom, potpuno zdrave zube - tačnije obe gornje jedinice, desnu dvojku i do pola polomio levu dvojku. Tom prilikom zubi su sa sobom "počupali" i deo desni, na mestima gde su bili. Ugrađen mi je most na izbrušenim trojkama i onoj polovini dvojke. Do danas nisam imao nikakvih problema - normalno grizem, nemam iritacije, bolove, niti desni krvare. Međutim, problem je u tome što se taj ostatak desni dosta "povukao", tako da se razmak izmedju mosta i istih vremenom sve više povećava. Šta mi je činiti...da li mogu da se nadograde desni? Unapred HVALA!
Miloš - 26. 11. 2008. 05:49.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani, pre svega hvala na brzom odgovoru. Jos jedno pitanje, da li je potrebno zakazati dolazak na pregled? Do skorog vidjenja pozdrav.
Marko - 26. 11. 2008. 04:54.
Pročitajte odgovor