Pitanja i odgovori


Postavite pitanje


Pitanje: Postovani doktori, dobila sam odgovor na pitanje koje sam postavila pre neki dan ali ne znam da li sam dobro razumela vas odgovor, pa bih volela da mi detaljnije odgovorite na pitanje, sta znaci privremeni most i da li je moguce napraviti ga tako da ne budem bez zuba ni jedan dan, tj. kako biste mi uzeli otiske i kada bi se napravio privremeni most koji bih nosila ?
Saska - 13. 07. 2012. 06:36.
Pročitajte odgovor


Pitanje: pre 10 godina pala sam i polomila prednja dva zuba, pre nekoliko dana izvadjeni su mi nervi, ali mene boli zub? zasto?
maki - 13. 07. 2012. 04:17.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani,

Pre 2,5 godine sam uradila fasete, medjutim na trojci desnoj se pojavila zuta mrljica. Da li postoji mogucnost da se to "preboji" i ako postoji koja je cena? Takođe me zanima koliko se inapred kod Vas zakazuju pregledi.

Srdaan ppozdrav.

Jovana
Jovana Drazinac - 13. 07. 2012. 04:16.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Imam 25 godina i problem u gornjoj vilici,naime trojka i cetvorka sa desne strane " strce'' van i to ne malo.Zanima me kojom metodom se moze i da li se uopste s obzirom na moj broj godina moze nekako ispraviti i uvesti u red.
Nikola87 - 13. 07. 2012. 04:14.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovana,

Pre 5 dana sam izvadila zub, (gornja desna cetvorka) i sve je proteklo u najboljem redu, medjutim, danas sam primetila da u rani postoji nesto belo, ne znam da li je zagnojilo ili je upalo parce hrane i da li je potrebno da odem do zubara da proverim je li sve u redu...
Molim Vas da mi odgovorite.

Unapred hvala
Jelena - 13. 07. 2012. 02:21.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Imam velikih problema sa zubima prepuni su karijesa.
U zadnje vrijeme su me počeli boljeti i desbi zubi šta da uradim?
Aleksandar - 13. 07. 2012. 12:24.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Dragi moji

Ja imam velikih problema sa svojim zubima,koristim kaladont protiv karijesa i kaladont sa desne zube.
Međutim kada ja perem svoje zube,desni mi krvare.
U zadnje vrijeme me jako bole ali nisu natekli,kada dodaknem pod prstom kao da mi se glima.
Također bi voljeo znati kako da se riješim karijesa i šta bi trebao jesti kako bi mi zubi ojačali?
Đani - 13. 07. 2012. 12:22.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Kako da sprecim oticanje zuba? Odnosno oticanje kod zuba gde postoji samo koren tog zuba koji zarastaaaaaa?????
Jelena - 12. 07. 2012. 11:07.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Imam uput za oralnog hirurga,u pitanju je vadjenje petice,od koje se samo vidi jedan mali deo.uradio sam snimak zuba.Zanima me posto sam dobio uput za hirurga da li to znaci nesto kompikovanije vadjenje,tipa po 45min ili sat po zubu ili se to izvrsava rutinski sa hirurskom opremom?
Bogdan - 12. 07. 2012. 11:00.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Pre nekoliko meseci,slomila mi se petica sa donje,desne strane. Popravio sam taj zub ali se posle kraceg vremena stvorila mala rupica u plombi. Pre neki dan mi se taj zub opet slomio,plomba je skroz otpala. Sada trpim strasne bolove jer nisam popravio taj zub na vreme. Imam kvar unutar njega. Moje pitanje je moze li se takav zub popraviti ili ce morati da se vadi?
Berin - 12. 07. 2012. 10:56.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani, imam crnu plombu na sestici vec 1-2 godine i ovih dana je pocela da me boli na zagrizaj, kada npr. jedem boli me, ili kada zagrizem gornjom vilicom na donju i osecam mali pritisak...Kada nista ne radim ne osecam bilo kakav bol.....Molim Vas recite mi da li trebam da menjam plombu ili ce ovo proci.....Desavalo mi se pre, pa prodje....
Milos - 11. 07. 2012. 02:51.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Pozdrav. Ljeto je, u zadnje vrijeme sam cesce isao na bazene, zaredao sam 5-6 dana, i nakon toga me je poceo boljeti zub, donja desna petica. Bolio me je uzasno oko 24h. Taj zub sam vec popravljao jednom kod svog stomatologa. Medutim on je na godisnjem, i otisao sam u polikliniku sa snimkom zuba i rekli su mi da je zub u fazi tkzv "klijesta" i da moram na hiruski zahvat. Nisam na to pristao, potrazio sam nekog privatnika da mi popravi zub. Kada su mi otvorili zub, cuo se jako nepijatan miris, ocistili su mi kanale iglicama nekim, i sto je bilo gnjoja da se ocisti ocistili su. Snimili su mi zub nakon stavljanja lijeka, koji moram nositi 1 mjesec, i pokazali kako ispod korijena zuba imam nekakvu "kesicu" koja je hajmo reci napunjena "gnjojem". Preporucili su mi antibiotike za brzi prolazak upale. Nakon toga me zub bolio 2-3 sata i prestao je. Mislio sam da je to to, ali bol se pojavi pa nestane, pojavi pa nestane, ne znam sta da radim, subota je ne mogu prije ponedjeljka stomatologu, trebam li se bojati da li zub mogu izlijeciti, i da li je ovo ista opasno ??? U septembru punim 18 godina, steta bi bilo da izgubim zub ovako mlad. Dosad nisam ni jedan izvadio.
Imran - 11. 07. 2012. 02:48.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Da li se moze staviti navlaka na kriv zub, u ovom slucaju jedinica?
John Smith - 11. 07. 2012. 01:10.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Pre 3 dana sam operiso zub na kojem je bila cista..i nosim jos konce na zubu zanima me kakvu hranu smem da jedem posle 3 dana operacije? i cime da perem zube
SRB - 11. 07. 2012. 01:05.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Pozdrav.
Pre neki dan sam postavio fiksnu protezu i rekli su mi da ne smijem jesti kokice,kikiriki i te stvari sa kospicama...
moje pitanje je da li se smije konzumirati alkohol posto mi o tome nisu nista rekli...hoce li nastetiti ili kako.
Hvala.
Luka - 11. 07. 2012. 12:48.
Pročitajte odgovor