Pitanja i odgovori


Postavite pitanje


Pitanje: Postovani, pre par dana sam izvadila zub... i danas mi je iz rane ispao mali komadic zuba.. Jel je prilikom vadjenja zub pukao i mali djelic je verovatno ostao u rani. Da li bi trebala da odem na kontrolu da vidim da li mi je ostao jos neki komad, ili nemam razloga za brigu jer je ovaj mali komad sam ispao. Hvala! Pozdrav.
Anchy - 14. 09. 2012. 07:46.
Pročitajte odgovor


Pitanje: treba da vadim zivac, da li boli? stavljen mi je lek verovatno za umrtvljivanje zivca mada mi nisu rrkli da je to taj lek
milica - 14. 09. 2012. 07:29.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani,

Imam problem sa donjom desnom cetvorkom. Naime, taj zub je vec lijecen i kako mi je dr. rekao izvadjen mu je zivac. Poslije tog lijecenja dr. je stavio plombu koja je nakon godinu dana ispala i drugi dr. mi je stavio punjenje. Ja sam u ponedjeljak otisla svojoj sadasnjoj stalnoj doktorici koja mi je savjetovala da taj zub ponovo otvorimo i zamijenimo punjenje. Ona je stavila lijek u zub i on je odreagovao blagim otokom. Sam zub me znaci ne boli ali me boli predio desni spolja i danas mi je ona zamijenila lijek nekim drugim, ne znam tacan naziv ali otok je i dalje prisutan pa me interesuje da li ce se taj zub moci spasiti ili cu ga morati vaditi :(. Unaprijed Vam hvala na odgovoru.

Srdacan pozdrav.
Dada - 14. 09. 2012. 07:27.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Pre nedelju dana sam bila kod stomatologa na pregledu. Rekla je da je sve u redu sem jednog zuba na kome je pocetak kariesa.. ja sam se zalila na donju 6 sa leve strane koja me malo boli kada jedem i na hladno, ali povremeno ( na njoj imam plombu kao i na 7). Poslala me je da snimim 6 i 7. Danas sam donela snimke, rekla je da sve to dobro, ali posto sam se zalila resila je da otvori. Dala mi je anesteziju i pocela da radi. Cak i uz anesteziju bolelo me je kada bi se duze zadrzala na brusenju zuba. Kada je otvorila, stavila mi je lek i rekla da treba da vadim zivac. Ja ne zelim da vadim zivac zato sto mislim da je sve to u redu i da samo treba da zatvori sa plombom. Danas u toku dana nakon prestanka delovanja anestezije taj zub je poceo da boli kao i cela leva strana vilice. Popila sam kafetin i prestalo me je. Nije mi jasno kako nije videla da je zub u losem stanju na snimku, ako vec sad moram da vadim zivac? Nadam se da to nije resenje.
Hvala unapred!
Dijana - 14. 09. 2012. 07:21.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Poštovani,

Pre nekoliko dana sam imao ex II-4. Nakon resekcije korena uz mnogo mučenja sa obe strane izvadjen je. Rana normalno srasta, nema bola u samoj rani, koagulum je sintetizovan, međutim imam problem sa edematoznom gingivom oko II-5, koja je palpatorno vrlo bolna, povremeno krvari i lako se odvaja od zuba.

Šta može biti problem? I šta mi preporučujete?

Srdačan pozdrav

Dr Papasterghiu Nikolaos
Dr Papasterghiu Nikolaos - 14. 09. 2012. 07:17.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Dobar dan...imam jedno pitanje...isao sam da mi otvore zub zato sto me je boleo I bol je u trenutku prestao...sa strane zuba inace je to donja sestica je bila kesica puna gnoja koja je iscurela kad je otvoren zub.....inace meni su svi zdravi samo taj je pokvaren I strasno se plasim zubara....inace kad sam otisao kod zubara ona je uzela neku iglu I krenula da cisti kanale....dva kanalaa su bil cista u trecem nime ni ona znala da ima zivca..snimao sam zubi ona kaze da ce izgleda morati da se vadi sto ja ne bi voleo naravno...da problem je taj sto mi ona stavi neku vatu natopljenu I zatvori zub ... Prvi put posle 2dana se stvorilo opet ono sa strane puno gnoja....opet je ocistila I stavila jos nest plavo sa vatom...i hvala bogu evo proslo je nedelju dana I strasno se malo nduje I splasn..a da pritom kad mi se nadulo prvi put strasno me je svrbelo I malo bolelo....pa sam hteo to da vs pitam..da li mu ima spasa I kako...unapred hvala.
vuk - 14. 09. 2012. 02:49.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani,
Imam pitanje u vezi nepravilno izraslog lijevog ocnjaka,mlijecni sam izvadila prije 2 god. Racunajuci da ce novi pravilno izrasti na. Njegovo mjesto medjutim on je izrastao krivo,ka dvojci..Imam 20 god.ne bih zeljela da vadim i ovaj zub pa ugradjujem novi postoji li mogucnost da se spusti zub na svoje mjesto,jer ima prostora? HVALA
erma - 14. 09. 2012. 12:46.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Prilikom vadjenja zivaca odn. prilikom punjenja ociscenog kanala (donja sedmica) moja doktorka je dva puta polomila iglu. Po njenom nalogu snimila sam zub, i rekla je da za dva dana idem da mi plombira. Interesuje me sta treba ocekivati ako je igla ipak ostala u kanalu i da li se ovo cesto desava i zbog cega? Pozdrav
Jelena - 14. 09. 2012. 12:45.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Ja sam u 38 nedelji trudnoce,imam problema sa vilicom kada jedem krcka mi levi zglob ,stomatolog mi je rekao da radim neke vezbe jer moze da dodje do ispadanja vilice takodje je rekao da ne otvaram usta jako i da ne jedem previse tvrdu hranu!
Interesuje me da li prilikom prirodnog poradjaja od napona moze tako nesto da se dogodi?
diksi - 13. 09. 2012. 06:20.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Zdravo zovem se Aleksandra i imam par pitanja. Imam imlantate vec 11 godina kvalitet je dobar ali mi ima vazduha i tako da mi se pojavljuju ciste. Ali imam strah ako vadim implantate da ce moji zubi da se isto povade . Kako da resim taj prblem i kolko bi me kostalo -da uradim novu vilicu .
Aleksandra - 13. 09. 2012. 04:09.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani, pre jedan dan sam izvadila zub (sesticu)...i rana mi polako zarasta i vec se stvorila bjela mrezica ali sam primjetila mali komadic hrane koja mi se zalepila prilikom jela na povrsini rane. Pokusala sam cetkicom nezno da je skinem ali nisam uspjela...Da li moze da uzrokuje neke probleme ako ostane na povrsini rane?
Anna - 12. 09. 2012. 11:37.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Nedavno sam bila kod stomatologa i pregledao mi je zube,te utvrdio da su zdravi,kvalitetni i da je dobra mineralizacija. Medjutim,u posljednje vrijeme primjecujem da mi se krnje, odnosno da mi nedostaju maleni komadici na rubu zuba koji su gotovo neprimjetni. Nikakvih bolova nemam i perem ih poslije svakog obroka,pa me interesuje zbog cega dolazi do toga i sta bih trebala uciniti,unaprijed hvala
Ana - 12. 09. 2012. 11:34.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Neposredno nakon brusenja zuba i postavljanja krunica da li zubi bole?
Dusan - 12. 09. 2012. 11:12.
Pročitajte odgovor


Pitanje: oteceno mi je meso iznad gornjih zubi,desne mi prilikom pranja zubi krvari,imam malu protezicu na kojoj je samo jedan zub zice su sa strane,interesuje me zbog cega mi je meso stalno upaljeno i oteceno,dvojka sa leve strane mi je kvarna,dali je to od nje ili od proteze?
Snezana - 12. 09. 2012. 11:09.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Imam metalnokeramicke krunice postavljene na metalne kocice na obje gornje jedinice koje sam stavila prije nekih 8 godina, tokom svih tih godina imam tamno meso iznad tih zuba. Zanima me da li se moze postaviti bezmetalna krunica na pomenute kocice i da li je to preporucljivo te da li je moguce vratiti prirodnu boju zubnog mesa postavljanjem bezmetalnih krunica? Unaprijed hvala!
Lela - 11. 09. 2012. 04:03.
Pročitajte odgovor