Pitanja i odgovori


Postavite pitanje


Pitanje: Interesuje me da li postoji mogućnost da se izradi neka proteza, a da se nebruse ostali zubi i da nisu implanti, koja će zameniti 6,7,8cu koje nemam.Radi se o gornjoj vilici, leva strana.Nemam na čega da grizem.Naravno, interesuje me i kolika bi bila okvirna cena.
Hvala na odgovoru.
Maja - 16. 04. 2013. 05:02.
Pročitajte odgovor


Pitanje: zdravo,imam 17 godina i problem sa okrnjenom jedinicom i malo uvucenom dvojkom.Za ti jedinicu zubar je rekao da ne postoji nijedno resenje sem metalkeramicke krunuce(navlake).Ta jedinica je savrseno zdrava samo je problem malo sto je ruzno tako okrnjeno,vidi se kada se nasmejem.Kda sam pitao za kompozitno ispunjavanje on je rekao da bi mi ispun ispao.To mi je malo cudno,s obzirom da je zub vitalan i nije okrnjen bas ono mnogo.Da li da stavim navlaku i da li na ovakav zub ide metal pa onda navlaka ili kako?
Nikola - 16. 04. 2013. 04:26.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani,
prije 3 dana zubar je ocistio kanal korijena zuba,dvojka dore, i stavio lijek,za 2 dana idem opet na pregled. Prilikom prve posjete na snimku je uocena cista izmedju dvojke i trojke koju moramo otkloniti prije postavljanja kocica i krunice.
Interesuje me da li je moguce prvo uraditi kocic i krunicu pa kasnije hirusko odstraniti cistu?
Snezana - 16. 04. 2013. 04:10.
Pročitajte odgovor


Pitanje: postovani,imam18 godina jedna jedinica mi je malo kraca i reckava zelela bi to da korigujem.Sta je najbolje da se uradi posto je zub potpuno zdrav?
Nina - 16. 04. 2013. 04:04.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani pre nedelju dana izvadio sam sessticu,sad je krenula sedmica da nice i pola je nikla ali me boli kad stisnem zube.. Nije skroz nikla


pozz
Mare - 16. 04. 2013. 04:03.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani,
imam 12 godina. Desna dvojka mi je malo izdignuta i raste prema a jedinicama. Moram nositi fiksnu protezu ali imam par pitanja. Metalne ili safirne tzv. estetske? Zubarka mi je rekla da se kod tih safirnih mogu odlijepiti bravice,a rezervnih nema pa bih morala samo na Taj jedan zub gdje mi je otpala bravica staviti metalnu,a to be bih zeljela,i to me razlog zasto metalne imaju prednost. No bojim se da ce metalne potamniti ili dobiti zuckastu ili smedjkastu boju,tj. na mjestima zahrdjati kao sto sam vidjela na nekim slikama. Koje mi Vi preporucujete? Da li je veca sansa da se safirne bravice odlijepe ili da metalne potamne ili zahrdjaju? Hvala unaprijed.
Tina - 16. 04. 2013. 03:06.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Pozdrav,
Imam navlake na 4 prednja zuba, stavila sam ih pre dve godine.
Sad na trojci koja je moja primecujem crnu tacku, tj izmedju navlake od dvojke i moje trojke.
Da li je to znak da se trojka kvari, a ako jeste da li biste prilikom popravke morali da mi skinete navlaku ili to nije neophodno.
Hvala unapred
Ana - 16. 04. 2013. 03:04.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Poštovani popravio sam zub i nakon nekoliko dana na plombi se pojavila mala crna točkica,jeli to znači da je zub opet u "kvaru" ili nije,da jos napomenem imam jos 1 takav zub ali plomba je vec 3-4 godine tu i kad sam bio kod stomatologa nista nije sa njim radio niti govorio da je pokvaren,unaprijed hvala .
Pitanje - 16. 04. 2013. 03:03.
Pročitajte odgovor


Pitanje: pozzz,postavio sam vam pitanje pre nekih mesec dana ali verovatno niste stigli da mi odgovorite ili je mozda neki problem sa email adresom. imam dosta problematicno stanje vilice, barem ja tako mislim,u gornjoj vilici imam samo kutnjake sa po jedne strane i ocnjake, izmedju ocnjaka sam pre dosta vremana izgubio zube tako da tu nema nista zalomnjeni su u desnimau donjoj vilici nije nista bolje stanje,jedice, dvojke i trojke su pokrivljeni a neki izlomljeni i taj srednji deo je krenuo ka gore priliko otvaranje usta vide se desni iznad dodnje usne tj nisu u ravni sa zadnjim stranama, i taj deo je blagi ljubicaste boje sto je verujem znak paradentoze, planiram sve to da sredim i da stavim nove zube, sta mi predlazete i kolike su sanse da se to dovede u red, dali u srednje delu mora operacija da bi se taj deo iznivelisao posto taj deo desnih nije u ravni sa zadnjim stranama, i koliko je opasna takva operacija,isto me zanima koliko je bolno vadjenje tih zuba koji su zalomljeni unutra, molio bih vas da mi odgovorite jel imam preveliki strah od stomatologa a ovako vise ne ide jel nemogu da vodim normalan zivot, unapred zahvalan
zekss - 15. 04. 2013. 05:30.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Poštovani,
danas mi je zubarka čistila kanale zuba, proširila ih nekim instrumentima, čini mi se, na kraju ubacila u kanale neke iglice, i potom stavila na zub nešto bijelo i rečeno mi da dođem za 3 dana. Pošto prvi put imam susret sa ovim procesom, zanima me šta je sljedeće:
1. Da li je prije čišćenja kanala očistila sav karijes na zubu ili samo taj dio gdje se dolazi do kanala zuba (pošto je sve to završila za 10-ak minuta)?
2. Da li je izvršeno punjenje korjena, te da li će mi sljedeći put staviti plombu ili će mi morati još nešto raditi prije samog plombiranja?
Na fiskalnom računu mi piše ,,vital. extirp. pupl". Vjerujem da će ovo objasniti o kakvom je procesu rađeno. :)
Pretpostavljam da ću morati još jednom zub da snimim...
Unaprijed hvala...
Marjana L. - 15. 04. 2013. 05:17.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Mogli biste da odgovorite nekad na pitanja...
Nenad - 15. 04. 2013. 05:14.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Dobar dan!
Imam jedno pitanje.
Da li se zubi prirodno malo drmaju, klate? Klatiti se prejako je reci, ali neka vrsta pomeraja, koliko im desni dozvole?
Nemam kamenac, nemam oboljenje desni i nisam pretrpela nikakav udarac. 25 godina imam. Ali sam primetila, da zub, na nekom mikro nivou, cakne ukoliko ga dodirnem jezikom.

Hvala unapred.
Jana - 15. 04. 2013. 04:31.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Izvadio sam donju jedinicu. Dali je moguće uraditi most obzirom da oba susedna zuba (leva jedinica i desna dvojka) deluju nestabilno. Vidljivo povlačenje desni.
Srećko - 15. 04. 2013. 03:33.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani,

Moj sin ima dve godine i nisu mu izbile gornje mlecne dvojke. Ima sve mlecne zube osim petica i tih gornjih mlecnih dvojki. Gornje trojke su mu izbile, ali gore desno ima mesta za dvojku koja ce eventualno izaci (mada jos uvek nema naznaka), ali gore levo izmedju jedinice i trojke nema bas mesta za dvojku, ukoliko bude siroka koliko je siroka i donja. Da li se to desava i da li to nema veze sa stalnim dvojkama koje treba da dodju kasnije? Da li je eventualno potrebno snimiti vilicu? U porodici ne znamo za takav slucaj.
Hvala unapred,

Marija
Marija Saponja - 12. 04. 2013. 06:33.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Poštovani da li osobe koje imaju srčane probleme mogu da primaju lokalni anestetik?
IK. - 12. 04. 2013. 06:31.
Pročitajte odgovor