Sva pitanja

. / Sva pitanja
Pitanje: Poštovani Prije pet mjeseci liječila sam kutnjak, kojem su očišćeni i ispunjeni kanali. Sve je bilo u redu dok do neki dan zub nije postao bolan na pritisak, a danas me počeo konstantno boljeti. Bol se pojačava pod pritiskom.
Jelena - 15. 04. 2015. 03:23.
Pitanje: Puca mi donja vilica.Radila sam vežbe ali mi nisu nimalo pomogle.Gornje jedinice i dvojke su mi malo uvučene. Nosila sam mobilni ortodonski aparat,ali mi je prvo napravio rane a zatim mi je plastika počela da se lomi i otpada.Na kraju sam je izgubila.Ostalo mi je bilo da je nosim još mesec dana.Šta da radim?Imate li neki savet?
Lida - 15. 04. 2015. 02:57.
Pitanje: Pre nekoliko dana sam napunila 15 godina. Mislim da je poceo da mi raste umnjak. Do kutnjaka se pojavilo kao malo oteklo meso i vidi se mala bela povrsina. Inace boli me kada jedem ili kao da pecka... Ali ne znam da li je moguce da je to umnjak, obzirom da imam 15 godina..
Jelena Rajkovic - 15. 04. 2015. 02:53.
Pitanje: Poštovani, Pre duže vremena (ne znam tačno koliko), odnosno, kada mi je počeo rasti umnjak se pored njega pojavila izraslina na desnima, koja ga je na početku prekrivala, a sa njegovim rastom se sve više odvajala. Ima izgled nekakve "kapice". Dugo vremena se nije menjala, ali mi se taj umnjak okrunio i sada, kako stalno, prilikom zagrizanja vređam tu izraslinu, ona kao da se odvaja. Zubarka mi je pre nekoliko meseci rekla da nije ništa strašno, ali je od tada i počelo to njeno povređivanje. Mene interesuje primarno kako se rešava ovaj problem i da li je to moguće u "običnoj" stomatološkoj ordinaciji?
Jelena R. - 14. 04. 2015. 12:59.
Pitanje: POSTOVANJE; Juce sam vadila zub,i danas mi se pojavilo nesto belo zuto na mestu gde je bio zub.da li je to gnoj,ili to mora tako. osecam bolove ispod gde je bio zub i gore,i kada se nasmejem vilica me boli,Sta bi to moglo da bude. Unapred zahvaljujem.
cule - 13. 04. 2015. 10:23.
Pitanje: Cao,imam 17 i po godina..nosila sam fiksnu protezu godinu dana,zubarka mi je skinula,zubi mi se nisu ispravili i uvuklu,tacnije vrlo malo..jedinice su mi mnogo izbacene,samo jedinice..da li postoji jos neki aparat kako bi se bar malo uvukle?
Cao - 13. 04. 2015. 10:16.
Pitanje: Poštovani, da li je moguće dodatno izlijevanje keramike na već stalno zacementiran zub, u pitanju je bezmetalna keramika ili cirkonijum? Hvala!
Lara - 13. 04. 2015. 09:17.
Pitanje: Imam u donjoj vilici 7(ali se na mestu 6),3,3,5, zdravi i cvrsti. Da li moze most od 7 sa jedne,sa dodatkom 6 na drugoj?
Nata - 13. 04. 2015. 09:15.
Pitanje: Postovani, imam 17 godina idem redovito kod zubarice, perem zube redovito, imao sam mozda 2-3 pocetna kvara. Prilikom jednog pregleda kod zubarice ustanovila je da mi se zubno meso na jednom zubu povuklo za 2-3 milimetra sto je znacilo pocetna paradentoza, sad me zanima dali ja taj zub mogu izljeciti da bude zdrav i kako da ga tretiram? i dali je to zabrinjavajuce?
Bruno1 - 13. 04. 2015. 09:12.
Pitanje: 03.03.2015. izvađena donja desna šestica,izvađen jedan cijeli korjen i trećina drugog,jer je ostatk srastao s kosti. vađenje nije bilo komplikovano i brzo je završeno...stavljena je neka želatinsta kockica koja će kako je rečeno sama istopiti,predostrožnosti radi ,jer kada mi je vađenja druga 6 prije 10 tak godina,krvarila je duže ... Prva dva dana nakon vađenja,umjerena bol,tri analgetika dnevno,bez ikakvih komplikacija...3 dan javlja se jača bol, kao i kosti,takav osjećaj,negdje dublje, stomatologa zovem tek 4-ti dan jer je počela da me boli cijela glava,vilica,uho, ne mogu dotaknuti donje zune gornjim od bola. Telefonskim putem rečeno je da se radi o alveolitisu, i da sam pogrešno uzimala antibiotike koji su uključeni od prvog dana vađenja zuba (1x2 na 12 sati-ampicilin...greškom apotekara ) Rečeno mi je da uzmem 2x2 na 12 sati i da će se to smiriti...a ako ne da odem na hitnu da se rana kiretira, jer me zadesio vikend...08.03. u hitnoj kiretirana rana,bez anestezije,stvaljen neki lijek ili jodoform traka,ne sjećam se tačno,i rečeno da antibiotik pijem na 6 sati... tu noć mi je bilo lakše,ali sutradan se opet javila bol,glava,uho...rana opet kiretirana bez anestezije 09.03. i stavljen paracetamol u ranu...2-3 sata nakon mučnog kiretiranja,bol skroz da je prestala u potupunosti...noć prošla bez analgetika. Rečeno mi je da ću dolaziti svako dva dana na Danas 10.03.od jutra bol ponovo,malo manjeg intenziteta,ali morala sam popiti brufen. Meni nije jasno zasto mi je rečeno da će se rana kiretirati svako dva dana...zar cilj kiretaže nije novi zdrav ugrušak? Da li je moguće da je nastao neki problem zbog tog sraslog korjena s kosti? jer kad je kiretirana rana stomatolog kaže tebe boli baš tu gdje je bio distalni korjen !? Napominjem da je zub liječen davno...i kao izliječen...prije vađenja sam se javila zubaru jer nisam bila sigurna da li me boli 6 ili 7, i osjećao se neugodan miris negdje iz desni oko 6 i 7. rtg snimkom potvrđeno da liječena 6 nije dobro ispunjena...pokušano ponovno liječenje ali bezuspješno jer je naknadno utvrđeno da je korijen.tj ono što je ostalo od njega pukao zbog taloženja bakterija godina i nepravilnog ispuna te da se mora vaditi. Zub je vadio oralni hirurg i reko da je sve ok,kad je zub izvađen, i provjerio da je taj ostatk korjena u potuposti srastao sa zubnom kosti. Šta raditi dalje? dugo sam već na analgeticima i antibioticima, a poboljšanja nema...
Jaca - 13. 04. 2015. 09:10.
Pitanje: Molim Vas,da mi kazete da li postoji mogucnost, da nakon stavljanja lijeka za umrtvljivanje zivca na umnjaku,osjecam gorak ukus u ustima.Zub je zavrsen,stavljena je plomba,ne boli me na dodir?Hvala
Dragana - 13. 04. 2015. 08:20.
Pitanje: Bojim se se da cu morati da vadim zub koji je pod upalom pa me zanima oce li djelovati anestezija i oce li me boljeti?
ana - 13. 04. 2015. 08:18.
Pitanje: Da li je pametno izbusiti fistulu iznad keca? Hvala unapred
Nikola - 13. 04. 2015. 08:16.
Pitanje: kako prirodnim putem da izbelim zube ???
jode - 13. 04. 2015. 08:14.
Pitanje: Poštovani, prije nekoliko mjeseci otkriven mi je tzv.proces iznad gornje šestice. Zubarica je čistila kanale, stavljala lijekove da bi ga na kraju zatvorila uvjeravajući me da je proces pod kontrolom. Taj zub sada je zatvoren, ali je ta kvržica još uvijek prisutna te me ponekada zaboli na dodir. Molila bih Vas da mi objasnite što se točno događa s tom kvržicom, je li u redu da je ona i dalje prisutna te da me ponekada zaboli? Može li utjecati na neke druge situacije u organizmu, npr. upale uha i sinusa s kojim se borim već neko vrijeme? Zahvaljujem na odgovoru.Lijepi pozdrav.
Ema - 13. 04. 2015. 08:10.
Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 22750 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
22750
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata