Pitanja i odgovori


Postavite pitanje


Pitanje: Poštovana,pre 4 dana sam izvadila zub. Komplikovano vadjenje je u pitanju. Rana me i dalje boli,čak je i zagnojila. Gnoj sam skinula četkicom za zube ali i dalje boli mada mi rana deluje ok. O čemu se radi? Zašto rana ne prestaje da boli?
maja88 - 30. 10. 2012. 07:34.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Imao sam operaciju impaktirane trojke ,prije dva dana i sve je proslo uredu.Zanima me kada cu moci normalno da jedem,i kako da odrzavam zube dok se konci ne skinu? Hvala unaprijed.
Stefan - 30. 10. 2012. 07:08.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani,

U donjoj levoj vilici nedostaju mi sedmica i osmica, a od sestice je ostao samo koren, jer mi je zub skoro pukao. Kakve su mogucnosti za nadoknadu sestice, odnosno da li je moguce krunicu uraditi samo pod uslovom da je koren zdrav?
Lara - 30. 10. 2012. 06:45.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Poštovani,

ja imam pitanje u vezi aparatica i ostalih mogucnosti za ispravljanje zubi.Naime,meni je samo jedinica izbacena vani dok su svi ostali zubi savrseno ravni.I ne bih htjela samo radi te jedinice nositi fiksni aparatic pa me zanima jeste li vi imali takvih slucajeva i na koji nacin se mogu rijesiti?
Teuta Vodanov - 30. 10. 2012. 06:14.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani,

imala sam duze vreme bolove u gornjoj sestici, i pre tri dana mi je skinuta plomba jer je ispod bio dubok kvar. Stomatolog je na kraju busenja stavio lek koji treba da umrtvi zivac, i rekao da dodjem za tri nedelje. Medjutim, mene taj zub i dalje boli kada grizem, ili jace zatvorim vilicu.
Da li je to normalan tok ili treba da se javim stomatologu zato sto je kvar i dalje tu?

Hvala unapred.
Tamara - 30. 10. 2012. 11:00.
Pročitajte odgovor


Pitanje: zub mi je busan,malo polomljen! Bio sam kod zubara,stavio mi je plombu ali je ispala,hteo je da ga vadi jer je jako ostecen al ja nisam dopustio? Sta bi po Vasem misljenju trebalo da se uradi? Hvala na odg
dragan - 29. 10. 2012. 05:16.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Dali se mogu zubi ( tj jedinica desna ) vratit u normalan polozaj sama od sebe..? Svi su mi zubi u normalnom polozaju osim te jedinice koja je izbacena prema vani...!? To Vas pitam jer mi je i dvojka do sada bila kriva i vratila se u normalan polozaj sama od sebe..i jos imam 19 godina :)) Hvala unaprijed!!!
Darko - 29. 10. 2012. 04:20.
Pročitajte odgovor


Pitanje: poštovani, imam 27 godina i imao sam problem sa umnjakom u donjoj vilici koji nije mogao da izraste, jer je krenuo ukrivo i udario u kost vilice. stomatolog me je uputio kod oralnog hirurga da ga izvadim hiruškim putem jer je počeo da me boli. nakon operacije desna strana jezika, na kojoj je i bio zub mi je bila utrnuta i nisam imao nikakav osećaj. od operacije je prošlo više od mesec dana ali još uvek nemam potpun osećej na jeziku, nije utrnut kao u početku, ali se zadržalo na nekom nivou i tako stagnira. interesuje me zbog čega je došlo do toga, da li je to uobičajeno, i šta mogu da očekujem u daljem periodu.... da li će nestati ta utrnutost i za koj vremenski period? unapred zahvalan na odgovoru, srdačan pozdrav!!!
Slađan - 29. 10. 2012. 03:06.
Pročitajte odgovor


Pitanje: interesuje me dali ima neko sretstvo za odrzavanja valplast proteze
Ivana - 29. 10. 2012. 02:49.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovanje! Prije mjesec dana otprilike otisla sam stomatologu da mi popravi zub jer se bol javila na donjoj sedmici,da bi ga malo ocistila zubarka i stavila lijek te rekla da odem slikati rtg i da dodjem za 15 dana.Tako je i bilo ,medjutim ponovo je rekla da zub ne moze do kraja biti izlijecen ali kao radicemo pa nek traje dokle mogne a da nije sad za vadjenje zbog osmice koja jos nije do kraja izrasla a raste ukoso pa da se ne bi tu nesto promijenilo. Onda ponovo stavljanje lijeka, i rekla mi da dodjem za 7 dana i prije neki dan sam bila i stavila je ponovo novi lijek i rekla da dodjem za 7 dana za plombiranje. Malo je nesto cackala i nekim malim iglicama rucnonesto cistila ..Medjutim mene zub boli od juce na dodir..A i cijela vilica se upalila desni me bole.Zbog cega se javlja bol?
Aida - 29. 10. 2012. 02:44.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Poštovanje,
popravljao sam jedan kvaran zub, mislim da se zove petica, doktorica je stavila lek da mi umrtvi živac. Lek je trebao da ostane samo nedelju dana, međutim ja nisam mogao ranije da dođem, pa je ostao 3 nedelje. Nisam imao nikakve bolove u tom periodu. Međutim stvar se malo zakonplikovala. Najme javlja mi se krvarenje iz kanala, kada dokorica bode onim iglama. Nezna ni ona u čemu je stvar, pošto na rengen snimsku sve izgleda uredno, bez ikave upale ili slično. Jedino se javlja to krvarenje i mali bol kad bode onom iglom. Bol nije jak, samo kao da bocnete kožu iglom. Doktorka neće da ga zatvori trajno, pošto ne zna da li će stanje da se pogorša. Bio sam već tri puta u pokušaju da mi da trajnu plombu ali bezuspešno. Možete li mi reći kakva je komplikacija u pitanju?
Unapred hvala!
vlasto - 29. 10. 2012. 02:42.
Pročitajte odgovor


Pitanje: postovani,
moje pitanje ne stize do vas ili ne odgovarate na svaka pitanja?
Sandra - 26. 10. 2012. 10:47.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Pre par nedelja osetila sam jak bol i reakciju na toplo-hladno, otisla sam kod stomatologa i ustanovio je da mi je u pitanju zivac, (kako je rekao zapaljenje pulpe ja mislim) sedmice i izvadio mi je ta tri zivca iz tog zuba. Narednog dana polako sam pocela dobijati bolove u toj istoj sedmici, s tim da se javio i bol sa iste strane glave. Rekao mi je da je najverovatnije u pitanju nicanje osmice i na snimku se vidi da nema puno mesta za nju te da ona zato gura tu sedmicu i prouzrokuje taj bol. Sedmica iz koje su zivci izvadjeni ne reaguje na "struju" kao ostali zubi, sto po recima mog stomatologa znaci da je "mrtav " zub i da to ne moze biti od nje, vec ta osmica. Mene zanima, da li je to zaista nicanje osmice, da li postoji neka mogucnost da je to ipak od te sedmice sto je radjena, jer mi je neverovatno da je bas u to vreme pocela i 8 nicati. I napomenuli su mi da bi tu osmicu morala izvaditi operativnim putem. :( hvala unapred!
Andrea - 26. 10. 2012. 04:24.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Prije 7 mjeseci potrazila sam pomoc svog stomatologa zbog osjetljivosti sedmice na zagriz. Moj lijecnik nakon više pokušaja vađenja zivca, odnosno ciscenja kanala (jer mislim da je zub vec mrtav), nije uspio pronaci treci kanal. Upucena sam na specijalistu pedodonta, koji je ustanovio da je zub nemoguce sanirati i preporucio vadenje. Od njega sam dobila nalaz na kojemu je dijagnoza Fausse routte. Zanima me jesam li ja mogla kako utjecati na sami tok lijecenja? Je li mozda moj stomatolog nesto pogrijesio? Tesko se mirim s cinjenicom da cu izgubiti zub. Unaprijed zahvalana na odgovoru.
Marija - 26. 10. 2012. 02:17.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani,
pre mesec dana je krenuo da mi raste umnjak na donjoj vilici, nisam imala bolove i sve je bilo ok, medjutim, pre tri dana mi se javio strasan bol i kocenje vilice a zatim i mekano oteknuce na spoljnoj strani vilice. Sta da preduzmem?
Unapred hvala
Sofija - 26. 10. 2012. 12:12.
Pročitajte odgovor