Pitanja i odgovori


Postavite pitanje


Pitanje: Prije 3 mjeseca iznad jedinice na zubnom mesu pojavila mi se neko malo ispupcenje(nije fistula,bar ne licina nju).Prije tog ispupcenja 10 dana ranije taj zub mi je pulsirao i nisam mogla da zvacem na njega.To je trajalo nekoliko dana a onda sam odmah slikala zub i snimak je pokazao da je sve u redu. Stomatologu nije bilo bas jasno i preporucio mi je neki antibiotik jer sam u tom periodu imala pojavu i fistula na drugim mjestima.Ja to nisam uradila jer sam mislila da ce se to nesto kao loptica povuci.Medjutim i dalje je tu i sad jos ima neku crnu tacku na vrhu.Da li mozda znate o cemu je rijec? Hvala
Nela - 19. 11. 2013. 04:42.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Poštovani, izvadila sam zub(pola zuba mi je puklo, pa sam polovicu morala izvaditi) prije par dana, prvo je krvarilo, i boljelo ali sada je sve u redu. Jedino sto je iznutra sivo(meso) i ima jako neugodan miris. Pa me zanima da li to mora tako biti? I kada ce miris nestati? Hvala na odgovoru
Helena - 19. 11. 2013. 04:42.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani........Ako na primer imam 18 godina,i idem u skolu.....Imam besplatno lecenje zuba...Da li to znaci da je ugradnja krunica,i implanta besplatna???? Posto vec imam besplatno lecenje,samo mi treba zdravstvena knjizica....Da li trebam da platim nesto,ili ??????
David Markovic - 19. 11. 2013. 04:40.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Poštovani,
pre 6 dana mi je izvađena donja leva šestica. imam bolove na toj strani vilice ali jako slabe. Desni su mi natečeni malo tamo gde je bio zub. Zanima me da li je to u redu i kako da brinem o rani posto mi bez obzira što jedem sa desne strane hrana upada u ranu.

Hvala Vam. Katarina
Katarina - 19. 11. 2013. 04:39.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Pozdrav,zanimame trazenje korena iglicama.Imao sam dzep na 6 pa su mi zalecili.E sad koliko to traje i sto nemoze plomba odmah?
Nikola - 18. 11. 2013. 03:39.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Zubi mi nisu krivi,ali jednostavno nisu lepog oblika i osmeh mi nije lep..Da li se to moze protezom popraviti ili na koji nacin i koliko to kosta? Imam 15 godina
Viktorija - 18. 11. 2013. 12:52.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani zanima me imam 1 zub prema unutra dosta ocnjak je,i dosta se vidi sto je neugodno=) pa dali se moglo to kako rjesiti da nenosim aparatic jer sam ga nosio i svi su mi se ispravili osim njega,molim odgovor hvala..
Marko - 18. 11. 2013. 12:52.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani, izvadio sam kutnjak i osim njega dr.mi je iscupala i prilican deo desni ( mali krater oko rane).Sutradan ja nemogu da otvaram usta vise od 1cm. Jedva sam jeo. Otisao sam na VMA i tamo su mi rekli nakon otvaranja nasilno usta ( kao pajserom) da vide sta je, meni je pukao zglob u vilici i otad mi je iscasena i cuje se na kilometar kad jedem kako puca. Doktor mi je samo rekao ,,Jedi ti pravo i bice sve o.k.,,.....Svasta!!! Sta mislite ? Da li moze taj vilicni zglob da se sanira/ ili sta ? Hvala.
zeljko p - 18. 11. 2013. 12:51.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Donja desna osmica mi je na pola izrasla prije par godina.Prije 3 dana i ostatak zuba je poceo rasti,meso je okolo zadebljal,ali pored svega pojavila se temperatura i zljezda na desno strani vrata.Da li je to sve moguce povodom rasta osmice? Hvala
amina - 18. 11. 2013. 12:49.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Mojoj cerki od 5god ispalA prednja jedinic tako sto je pala s kreveta I od tad joj se drma zub.problem ne u tome sto koren nije ceo,a li to predstavlja problem?
sandra - 18. 11. 2013. 12:43.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani,
imam 24 godine i problem seze od malih nogu, zbog propusta i zubara i mog roditelja. Naime, mlecni zub trojka u gornjoj vilici kada je ispao koren nije izvadjen dugo vremena, nije se primecivao, ali zbog njega nikada nije izrasla stalna trojka, ostala je u vilici. Izvadjen je taj koren ali veoma kasno, vec su svi stalni zubi izrasli, a sto mi je najveci problem, rasirili su se dvojka i cervorka i na mesto trojke i ne izgleda lepo! Moje pitanje je, kako i da li je uopste moguce nesto uraditi po tom pitanju?! Moze li se hirurski srediti i estetski, a i izvaditi ta trojka iz vilice?? Mnogo bih bila zahvalna na odgovoru! Hvala unapred!
Natasa - 18. 11. 2013. 12:40.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Poštovani, pre osam dana su mi hirurškim putem izvađena oba umnjaka sa jedne strane, pa me interesuje da li je normalno da i dalje osećam uveče jak bol? U prvim danima nakon operacije me je bolelo po čitav dan, a sada samo uveče, da li je normalno ili bi trebalo da je bol vec prestala?
Neko - 18. 11. 2013. 12:39.
Pročitajte odgovor


Pitanje: postovani...imam problem sa 5 u donjoj desnoj vilici,,,boleo me je skoro mesec dsna i isao sam kod zubara,,otvorio mi je zub i tri puta stavljao lek...ponovo me je zaboleo i otekao,,izvadio sam lek i opet me boli pod otokom..pijem eritromicin vec tri dana i teblete za bolove(RAPTEN DUO I NIMULID),,prodje po dva ili tri sata pa opet krenu bolovi...rapten duo samo dve smem dnevno a nimulid na 12 sati..sta da radim do cetvrtka kada mi je rekao zubar da se javim...pomozite,,hvala unapred..
srdjan - 18. 11. 2013. 10:45.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Bio sam pre nekoliko meseca u studentskoj poliklinici i tamo su mi rekli da imam gangrenu zuba ( zub je gornja cetvorka ) ali da treba da zakazem jer nemaju vremena.Ukazali su mi neku prvu pomoc i zub je prestao da boli,posle nekih 15-ak dana bol je opet poceo pa sam ja otiso kod privatnog zubara i on mi je reko da moram da snimim zub pa da vidi sta da se radi.Od toga je proslo nekoliko meseca,mene zub nije boleo tako da nisam iso kod zubara,pa bih hteo da pitam sta sad da radim,zub me ne boli ali otvoren je,i verovatno jos uvek imam gangrenu.Hvala
Marko - 18. 11. 2013. 10:44.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Imam gornju trojku u kosti iznad jedinice,da li se smeju vaditi stalne tojke?
Anabela - 18. 11. 2013. 10:43.
Pročitajte odgovor