Pitanja i odgovori


Postavite pitanje


Pitanje: postovanje, ja sam vadila pre 3 dana obicni kutnjak u donji deo , zato sto je bio kvaran.
prvi dan je non stop krvarilo i sledeci dan malo, sad posle 3 dana ne krvari uopste ali boli rana opasno , kad se smejem, kad pricam, kad jedem i nateklo mi obraz vec 2 dana nece da spadne otok, nisam otisla kod zubara vise nego pijem dovicin neko mi je rekao da pomaze kod otoka ? jel to istina da dovicin ce pomoci i jel ovo normalno da tako boli rana ,
unapred hvala sa postovanjem
silvija - 02. 04. 2012. 04:37.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani, imam 23 godine, moj problem je to sto kao da su mi zubi gornje vilice pomereni u desnu stranu, pravi su nisu krivi, ali kao da ne pocinju na sredini gornje vilice nego 3, 4 mm desno.Da li je to moguce ispraviti i kako? Hvala
Aleksandra - 02. 04. 2012. 04:31.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Koliko umnjak izbija vremenski? Poceo je da mi izbija pre dan, dva i boli naravno, ali za sad nekako izdrzavam, zanima me koliko traje izbijanje umnjaka? unapred hvala.
niksha - 02. 04. 2012. 04:23.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Klinac od 4 i po je popravljao donju peticu.Posto je kvar bio veci,doktorka mu je stavila lek da "umrtvi",pa za 17 dana plombu.Medjutim on ne prestaje da place od bolova iako je proslo tri sata i popio je lek protiv bolova.Sta da radimo?
Tamara Draskovic - 31. 03. 2012. 06:48.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovana doktorko ja sam Masa.Imam 21 godinu i jako se "bojim" zubara. :) Tacnije mislim da to i nije strah u pitanju,vec samo umisljenost.Jer sam se par puta onesvestila u ordinaciji.I htela bih da vas pitam da li bi ste u mom slucaju radili analgosedaciju,koliko puta (jer imam dosta za popravku) i koja je cena? Unapred hvala
Masa - 31. 03. 2012. 04:13.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Prvo da pohvalim vas sajt.Interesuje me da li je moguca izrdaVelplast proteze ukoliko imam u donjoj vilici levo 2,3 a desno 3,4 (koji su pod navlakama) ili mora da se radi totalna proteza.
Milan Ivanovic - 31. 03. 2012. 04:02.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani.Izvadio sam pre tri meseca 12 zuba i dobio sam protezu onu sa zicama i sad imam problem zato sto mi je proteza otisla jako gore i sad ona dva ocnjaka sto su mi ostala su mi jako duzi zato sto je proteza otisla gore...ja sam otiso kod mog zubara i reko mi je da su mi se prednji desni jako povukli i da moram da pravim novu protezu..Ja sam napravio novu protezu isto sa zicama i opet mi ova proteza otisla malo gore i opet mi sad izgleda gadno ta dva duza ocnjaka...ne znam sta vise da radim, da li da izvadim ta dva ocnjaka ili sta vec? Hvala unapred
Zoran - 30. 03. 2012. 01:54.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani molim za brz odgovor.Imam navlake u gornjoj vilici i danas je iz cista mira(nista u tom trenutku nisam ni jela ni pila)strasno zaboleo zub na trenutak pod kojim je navlaka.Od tada me boli kad god popijem nesto hladno ili kad perem zube.Ocigledno je neki problem to razumem,ali s obzirom da imam ispit za tri dana ne bih do tada da idem kod zubara da ne bih gubila na vremenu jer je verovatno nesto ozbiljnije.Kazite mi sta za ova tri dana ne bih trebala da jedem,pijem,kako ne bih imala ovu bol,ili bar da je ublazim??
jovana - 30. 03. 2012. 01:28.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Da li mi mozete reci posle koliko godina otprilike bi bilo dobro da se krunice i mostovi zamjene novim da li mogu da opstanu u ustima bar 5god. veliki pozdrav za vas i pohvale za sajt.
Marko - 30. 03. 2012. 01:18.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Da li zub koji je rasklacen pri apikotomiji moze sam od sebe da se ucvrsti ili mora da se vadi ?
Znam da sam MALO dosasna ali Vi nam stvarno svima puno pomazete.
ZABRINUTA opet ja - 30. 03. 2012. 12:15.
Pročitajte odgovor


Pitanje: postovani doktore
moram priznati da su mi zubi nakon cetvrte trudnoce u relativnom losem stanju.Prvenstveno gornja desna strana ,osim toga moram napomenuti da imam probleme vec od svoje 13 godine, i ako sam bila redono kod stomatologa.Trenutno imam dva zaostala korena gornje trojke , i petice.Moram napomenuti da sam strasno plasljiva pa me interesuje da mi malo pojasnite oko vadjenja zaostalog korenja,(tacnije da li se to korenje komplikovanije vadi od npr. zuba u celosti) i sta bih odprilike mogla nakon vadjenja uraditi kao najbolju soluciju nadoknade izvadjenih zuba,a da izuzmemo implatate
Unapred zahvalana preplasena pacijentkinja
anna - 30. 03. 2012. 12:13.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Da li mi mozete reci otprilike na svakih koliko god. bi se trebale zamjeniti krunice veliki pozdrav i pohvale za sajt.
Marko - 30. 03. 2012. 10:29.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Imam pitanje.
Posto idem sad kod stomatologa redovno, jer sam imao problema sa jedinicom gornjom (11) i izgleda da imam tzv. gangrenu i iglicama mi nekim radi nesto. E sad me zanima,posto vec nedelju dana mi menja vate(na svaka dva dana). I sad osecam neki neprijatan bol na pipkanje na desnima iznad tog zuba. Receno mi je i da moram raditi apikotomiju. Pa me zanima koliko je to lecenje iglicama blizu kraja s obzirom na tu neprijatnost? :)
Tomislav - 30. 03. 2012. 09:53.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Poštovanje,

Fiksnu protezu nosim 2,5 godine koju moj ortodont namjerava skinuti uskoro. Problem je taj što ja mislim da moji zubi nisu ni približno onakvi kakvi bi trebali biti i to ne samo u estetskom smislu nego što je po meni važnije i u funkcionalnom. Na lijevoj strani mi je počeo preskakati zglob i osjetim već mjesecima konstantan napor u ustima. Donja čeljust, odnosno zubi su pomaknuti previše u desnu stranu, a gornji malo u lijevo. Upravo zbog ovog čini mi se da zubi nisu centrirani, a i svaki zub pri okluziji ne dolazi u kontakt s dva zuba suprotne čeljusti nego se nalaze točno jedan iznad drugoga. Ovo mi smeta pri zagrizu i izaziva napor na lijevoj strani pri žvakanju. Prije stavljanja proteze imala sam dubok zagrižaj i nedostatak jednog zuba- šestice na donjoj lijevoj strani čeljusti. Ta rupa nije do kraja popunjena te su mi zubi na toj strani spušteni i razdvojeni za 1-3 mm. Ovo je također uzrokovalo da zubi nisu linijski raspoređeni po visini. Ne znam što da radim, rekla sam ortodontu što mi smeta, ali on me ne sluša i govori da mora tako biti. Osim toga na gornjim zubima u 2,5 godine ne primjetim nikakav pomak, jedinice su malo razdvojene dok lijeva ide prema unutra. Moj ortodont kaže da će ispraviti još te jedinice i to je to. Nestrpljivo očekujem Vaš odgovor. Mogu poslati i slike.
Unaprijed zahvaljujem.
isidora - 30. 03. 2012. 09:45.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Moram li nositi aparatić za zube ako četvorka nema mjesta za rasti? Ako moram, mogu li nositi noćni?
Ivan Marić - 30. 03. 2012. 09:26.
Pročitajte odgovor