Sva pitanja

. / Sva pitanja
Pitanje: Postovani, Izvadila sam umnjak uobicajenom tehnikom vadjenja zuba pre 6 dana, dakle nije bilo hirurške intervencije, sve je prošlo jako brzo pod anestezijom,umnjak je bio zdrav. Zubar mi je rekao da ranu nije potrebno ušivati.Nije bilo bola niti krvarenja, pila sam preventivno antibiotik 3 dana jer inace imam slab imunitet, i jedan brufen prvi dan. Negde 4-5 dan sam pocela da osecam nelagodu posle jela i od tad me posle pranja zuba bolucka rana, nekad u vidu pulsiranja. Da li je moguce da sam hranom izazvala neku infekciju? Ljudi su mi rekli da ne bi trebalo ništa da me boli..Ne osecam neizdrzljiv bol ali sam uzasno uplasena od infekcija, sepse i raznih drugih problema. da li je ovo normalan proces zarastanja,ili da se vratim kod zubara?
Ime - 22. 07. 2014. 05:47.
Pitanje: Na krunicama zuba imam bele tacke koje ne mogu da se uklone,sta bi to trebalo da znaci?Bojim se da su mi to pokvareni zubi i onda bi trebala.celu donju vilicu da popravim.Da li su te tackice opasne i sta su one?
mila - 22. 07. 2014. 05:45.
Pitanje: Pre dva dana sam izvadila cetvorku, pa me sad rana jako boli, pa cak me boli i petica na dodir koja je vec popravljana i crvena su mi desna gore. Neznam sta da radim pijem brufene na svakih osam sati a bol ne prestaje. Trebalo bi da stavim most jer mi fali i sestica a nesmem da se usudim jer imam veliki problem sa zubima i kada vadim i kada popravljam zub koji me ne boli, mene kasnije pocne da boli. Molim vas recite mi sta da radim.
mala - 22. 07. 2014. 05:42.
Pitanje: Postovani, Imam27 god. Imao sam 2 krunice sa kocicima u gornjoj vilic,tj. Desna trojka kao i leva dvojka. Problem je u tome sto imam dubok zagrzaj i samim tim mi je otkinuo obe krunice. Sa tim da su me delovi kocica ostali u korenu koje je nemoguce izvaditi. Predlazu mi da mi izbruse svih 7-8 gornjih zuba da odrade navlake,most,parcijalnu protezu pa cak i implante. Nisam u zavidnoj finasiskoj situacija pa ako vi imate savet,sta da radim? Unapred zahvalan,Darko.
Darko Stanic - 22. 07. 2014. 05:41.
Pitanje: Pre nedelju dana sam uklonio gornju sesticu,izvadjena mi je,pio sam neke antibiotike i bolelo me je par dana.Sad me trenutno ne boli ali mi taj deo reaguje na toplo hladno i nemogu normalno da pijem ni vodu ni nista ...Da li je to normalno i da li ce proci kroz par dana? Hvala puno
Vladimir - 22. 07. 2014. 04:59.
Pitanje: jasam imala problem sa zubom kutnjakom boleo meje strasno i nadulasam se i obraz mije pocrveneo sta da radim
marina - 22. 07. 2014. 04:48.
Pitanje: Poštovani, interesuje me kako ide vađenje zuba koji još nije izrastao. Meni je u pitanju osmica, koja se vidi na snimku, udara u korijen sedmice, a gužva je u vilici pa mi je ortodont rekao da je izvadim. Da li je mnogo bolnije nego redovno vađenje zuba? Hvala
Gorana - 22. 07. 2014. 03:40.
Pitanje: Dobar dan, pre tri dana sam izvadila donju desnu sesticu. Kad je zubar poceo da klati zub osetila sam veliki bol i predelu vilicnog zgloba. Onda mi je on stavio prste sa obe strane vilocnog zgloba i rekao da otvaram i zatvaram usta. Tom priliko vilica je iskakala iz lezista. Konstatovao je luksaciju vilice i rekao da radim vezbu guranja jezika unazad pri tom da pijem lek artromed(mozda gresim u nazivu leka). Interesuje me da li ce se viloca sama vratiti pomocu te vezbe i leka i da li to iscasenje utice na simetricnost lica? Hvala unapred!
milica - 22. 07. 2014. 03:37.
Pitanje: Postovani, trebam da uradim simak donjih i gornjih zuba, pa me zanima koja cena ove usluge? S potovanjem.
Ilda - 22. 07. 2014. 03:34.
Pitanje: Imala sam jak bol skoro dve nedelje. Zubar mi ispisao amoksicilin 1000mg, i posle 4 dana izvadio zub (predzadnji, donja leva vilica). Nije mi napomenuo, ali sam nastavila da pijem načetu kutiju ( tako mi je uvek govorio lekar opšte prakse). Znam da treba da se stvori ugrušak, nije mi prvi put da vadim zub. Problem mi je što već nedeljama kašljem i kijam, i sada posle dva dana od vađenja zuba, to mi stvara problem. Najgore, što su mi noću često usta suva, ustajem da pijem vodu. Sinoć, 12 sati posle vađenja, dobila sam jako krvarenje, koje je trajalo nekoliko minuta. blago sam je isprala slanom vodom, jer mi je bilo muka od krvi. Najgore, što mi nije nikada precizirano šta podrazumeva kašasta hrana i sladoled! Pojela sam mlečnu kašu keksa i sam lagani omlet sa sirom od 1 jaja. Danas sam ujutro popila neskafu sa mlekom, i opet ceo dan neke kaše od miksirane supe i mleka. Nežno sam i oprala zube izbegavajući ranu. Od sinoć sam obazrivo nekoliko puta isprala usta sa blago slanom vodom. Rana je duboka trenutno, sa tamno-crnim -sivim nečim. Malo sam još natečena, i povremeno osetim ukus krvi. Bola nemam. Molim Vas, precizirajte, koja je ishrana i higijena poželjna posle ekstrakcije zuba? Da li sam negde pogrešila? Na netu, zubarski sajtovi ovu temu različito objašnjavaju. Hvala
Helena - 21. 07. 2014. 10:41.
Pitanje: Kada se moraju nositi I gornji i donji fIksni aparat ? jER PlanirAm da nosim samo gornju .
micOo - 21. 07. 2014. 10:26.
Pitanje: Poštovani, imam 15 godina i uskoro bih trebala dobiti fiksni aparatić. Problem je što mi je jedna dvojka izrasla, a druga nije. Moja ortodontica mi je preporučila da izvadim tu jednu dvojku koja je izrasla, te sam to i napravila. Problem je što je sada mjesto gdje bi trebala biti dvojka prazno i užasno me je sramota. Dali je moguće da se zubi barem malo pomaknu? Također, zubi su mi dosta mali te će trojke "glumiti" dvojke. Trojke su mi asimetrične, jedna je veća a druga manja i jedna ide u "špic" a druga ne. Dali je moguće zube preoblikovati? Molila bih Vas da mi odgovorite jer cijeli dan paničarim zbog te dvojke. Zahvaljujem se unaprijed!
Tinejđerka sa izgubljenim osmijehom - 21. 07. 2014. 10:20.
Pitanje: Poštovani, pre 3-4 nedelje sam slučajno uočila na gornjoj resici (gornjem frenulumu) bliže spoju sa sluzokožom usana, mali plik (možda oko 1,5 mm u prečniku) dakle inače je slabo uočljiv, no kada se usna povuče naviše(radi bolje preglednosti područja) može se uočiti. ne boli, i boje je slušokože odnosno malo bledji. pošto su mi se nekada ranije javljali slični simptomi na drugom mestu na sluzokoži usne duplje i nestajali za dan, dva tri, to u početku nisam pridavala veliki značaj, no sad me brine. Da li ima mesta panici? Može li to biti nešto jako opasno ili je to možda normalan izgled frenuluma, s obzirom da nisam ranije na njegov izgled obraćala pažnju. Unapred hvala na odgovoru
Jelena - 21. 07. 2014. 05:32.
Pitanje: Postovanje Cuo sam da je jako opasno imati oteklinu te gnjoj u njoj da to moze ici dalje u tijelo. Znaci meni je oteklina tu tijedan dana vec ali zbog privatnih obaveza nisam stigao zubaru oteklina je u pocetku bila poprilicno velika pa me zanima koliko dugo otprilike treba da se to pocme pogorsavati te da taj gnjoj ide dalje i koliko je to opasno. Unaprijed hvala ;)
poker - 21. 07. 2014. 05:09.
Pitanje: Poštovani, imam 21 godinu,imam prednju protruziju gornje vilice,dakle prednji zagrizaj od > 5 mm.Interesuje me,ako izvadim 2 zuba sa 1 i 2e strane,dal i će se vilica vraćati unazad a da ne stavljam fixnu protezu,još mi umnjaci nisu nikli,a potencijalni zubi za vađenje su obije 6ice ? Hvala vam unaprijed.
Aleksandar - 21. 07. 2014. 04:05.
Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 21970 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
21970
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata