Pitanja i odgovori


Postavite pitanje


Pitanje: Тј зависи ли успешност апикотомије, од тога, колико је у дубину вертикално у корену пукао, или она уопште , и због најмање такве пукотине нема алтернативу сем вађења, ако се још при том дода џеп који је дубок око 6мм, са унутрашње стране зуба. Мишљења 2 др су подељена, па Вас молим и за Ваше, које би ми помогло да ли да се одлучим на још једну апикотомију или да га извадим. Могу ли вам можда послати снимак скениран, да ли се уопште ту ради о тој пукотини, коју ми је само један од та 2 др видео.
Унапред хвала на одговору.
Тамара Рондовић - 16. 03. 2012. 10:48.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Поштовање. Интересује ме да ли апикотомија има смисла, ако је зуб пукао у корену вертикално. У питању је двојка. Рађена је апикотомија 2004. Имам 29 година.
Тамара Рондовић - 16. 03. 2012. 10:39.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Koja je razlika izmedju pigmenta i karijesa, meni to izgleda isto?
I da li se pigment moze ukloniti sa zuba??
Karolina - 16. 03. 2012. 10:32.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Imam pirsing na jeziku preko godinu dana, i nisam imala nikakvih problema do pre mesec dana kad je jezik poceo da me boli, a ujutru je i otecen. Da li imate neki savet i kome mogu da se obratim za pomoc? Hvala.
Marijana - 16. 03. 2012. 10:16.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Dobar dan.
Imam 17 god. i prije 3 god. sam popravljala donju lijevu sesticu. Stavljena mi je amalgamska siva plomba.
U medjuvremenu plomba se malo odlomila a nedugo nakon toga i zub. Osjetim bol na toplo i hladno, a u posljednje vrijeme neprijatan miris. Zanima me da li cu taj zub morati vaditi ili se moze staviti nova plomba? Hvala unaprijed.
Bina - 16. 03. 2012. 10:11.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Poštovani, prije nekoliko godina mi je napravljen apendiks takav da 5-ica nosi 4-ku. Već neko vrijeme mi je na dodir dio iznad tih zuba znatno mekši od okolnog dijela, čak izgleda kao da se i kost istanjila, a iznad mjesta gdje je bila četvorka formirala se kao neka grudvica. Moj stomatolog kaže da to nije ništa, a ja se užasno plašim. Šta da radim? Da li je opasno? Hvala za odgovor.
Tina - 16. 03. 2012. 09:57.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Poštovani,

skoro pre 2 godine, ako ne i ranije, su mi ispale plombe iz 3 zuba, a ja nisam otisla kod zubara. Nisu me nikako boleli od kako su ostali bez plombi. Sada pocinjem da osecam bol u donjoj vilici tacno ispod zuba bez plombe, i to na dodir,a i napipala sam neki mehurić koji se pomera.Da li je u pitanju nesto ozbiljno?
Marija - 16. 03. 2012. 09:48.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Koji je postupak uklanjanja kamenca,da li je bolno i sta se prvo radi popravka zuba ili uklanjanje kamenca?
caja - 16. 03. 2012. 09:43.
Pročitajte odgovor


Pitanje: pre dva dana sam izvadila zub i jutro posle toga sam osecala jak bol ali ne od zuba tj rane vec od nagrizanja mesa oko ostalih zuba,pocelo je da se siri na drugu stranu vilice i ima ostar bol,moj stomatolog mi je rekao da ispiram mlakim cajem od kamilice i da posle svakog obroka operem zube...to vec dva dana radim ,nagrizanje mesa se ne siri ali bol je prisutan .Ako znate sta je problem i ako me razumete pomozite mi!!! u napred zahvalna!
Violeta - 16. 03. 2012. 09:40.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Poštovanje,prednji zubi su mi pokvareni bili pa sam ih popravila,sad ruzno izgledaju,vide se prelazi kako je blomba stavljena,ruzno je pogledati,izgledaju kao da su šareni,pola zuba belo pola zuto i u sredini ta linija koja ih deli.Tako izgleda,a zub je prakticno mrtav,ne znam sta da radim snjim da li izbeljivanje ili?.
Sanja - 16. 03. 2012. 09:20.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani,
pre 3 nedelje na utakmici sam udario zub o parket, tada me je samo bolelo i nije bilo nikakvih promena. Jutros kada sam se probudio primetio sam da je zub vidno izgubio boju i poceo da crni, a posto su mi ostali zubi beli izgleda jako ruzno. Zanima me sta mogu da uradim povodom toga, inace imam 17 godina.
Marko - 16. 03. 2012. 09:09.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Da li bi mogla hiruskim putem ispraviti zube i koliko bi to kostalo?
Merima - 16. 03. 2012. 09:08.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Postovani, na desnima u predelu donje, leve petice pojavilo se crvenilo sa belom tackom u sredini koja ponekada nestane. Mesto je bolno osetljivo na svaki kontakt (i sa obicnom vodom). Posle nekoliko dana, na jeziku su se pojavile dve manje, crvene, ispupcene promene, a danas iste takve i na sluzokozi u predelu gornjih sekutica. Sve ukupno traje sedam dana. Pojacala sam higijenu, koristim i Oral B rastvor 3 puta dnevno, ali se ni prva promena ne povlaci, cak mislim i da se siri. Sta mogu dalje da uradim, da li je neophodna neka stomatoloska intervencija? Unapred hvala!
Ana - 16. 03. 2012. 09:07.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Pozdrav! Imam 23god i pre izvesnog vremena pocela sam da imam problem sa donjom desnom peticom. Naime, pocelo je oticati, a zub mi je pukao. Snimkom je utvrdjeno da imam jos jedan zub u desni, a da je ovaj koji je pukao a sada je izvadjen bio mlecni. Medjutim, posto nije dozvoljavao stalnom zubu da poraste, stalni zub je nakon vadjenja mlecnog poceo da raste ka unutrasnjoj strani tj. izbija sa unutrasnje strane, pa me interesuju nacini ispravljanja, jer sam cula da moze nekim malim "federima" koji se kace za zube pored. Pa me interesuje postupak, komplikovanost, vreme potrebno da bi se ispravio i normalno cena? hvala unapred
jelena - 16. 03. 2012. 09:03.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Dobar dan,
zelim da vas pozdravim i imam pitanje: prednji zubi tj.ocnjaci su izbaceni od prilike 1cm u odnosu na donje zube,a pritom su zdravi pa me zanima dali to moze da se sredi da imam lep osmeh?
nina - 16. 03. 2012. 09:01.
Pročitajte odgovor