Antibiotik

. / Antibiotik
Pitanje: Postovani,pre 3 dana sam imao izuzetno jake bolove zuba,nisam mogao da ustanovim koji me tacno zub boli jer mi je gotovo cela desna strana bila oduzeta.Uzeo sam i popio jedan Nimulid ali dejstva kao da nije ni bilo.Bol je trajala gotovo celu noc i jutro,da bi odjednom naglo prestala i kao da nista nije ni bilo.Medjutim,posle samo sat vremena poceo je da mi se javlja otok sa desne strane lica,otisao sam odmah kod zubara i ustanovljeno mi je na osnovu snimka da je u pitanju 6-ica (koja ima plombu) ali i 8-ica.Takodje, javio mi se i problem prilikom otvaranja usta.Dobio sam da pijem Clindamycin 600mg,Orvagil i Chymoral.Moje pitanje glasi,da li je mozda prvo trebalo da mi se radi nesto povodom toga (ciscenje,secenje tog dela) pretpostavljam da je to u pitanju gnoj koji se treba odstraniti ili pak moze i bez toga?Da li uopste moze splasnuti otok i malo se povuci?Zubar mi je rekao da dodjem za 3 do 4 dana da pogleda kakva je situcija.Strah me je jer mi se otok spusta i malo ispod vilice (vrlo malo) da li je to normalna stvar?Hvala vam unapred na odogovoru.Puno pozdrava
Milos - 04. 09. 2019. 03:57.
Pitanje: Kada sam jutros ustao video sam da mi je donja leva strana otecena.Kada pipnem osetim kao neku kuglicu koja me boli,a zub mi je otvoren.Pa me interesuje koji antibiotik da koristim?
Goran - 19. 08. 2019. 04:15.
Pitanje: Poštovanje, pre dva dana mi je stomatolog zbog otoka i bola donje petice koja nosi most i ima kočić, a koji nije prolazio i pored terapije clindamicinom pod anestezijom izvršio rasecanje da bi iscedio gnoj i tom prilikom ubacio neku gazicu, Od tada se otok uvećao i ostao mi je osećaj utnulosti donje desne polovine usne i obraza. Šta savetuje te kod ovakvog stanja?
Vladimir Stojanović - 13. 08. 2019. 05:32.
Pitanje: Pozdrav Pre 8 meseci otisla sam stomatologu zbog bola gornje 4,zub mi je otvoren i stavljen lek za umrtvljivanje zivca,naglo je otekao posle 5 dana,na snimku i ortopanu sve ok,skinut lek i odmah otok spao,pila panklav 7 dana,opet otisla stavljen lek-opet blago otekao,opet lek izvadjen,otok spao,izvadjeni zivci,na snimku opet sve ok,ostavljen otvoren zub,opet otisla opet stavljen neki lek opet otekao obraz,opet snimljen sve ok,opet ostavljen otvoren duze od 30 dana,otok se povukao ali blago i konstantno oteceno sve vreme,opet panklav 7 dana,otok blag isti,zub ne boli. Juce opet odem sa novim ortopanom i snimkom,opet stavljen neki lek,jutros opet naglo otekao. Na snimku sve ok,po mirisu igle stomatolog kaze da se caj nista ne oseca iz zuba,zbunjen je. Zub uporno otice kada se zatvori? Sada opet idem da ga otvori,i za par dana misli da ga izvadi jer ne zna na sta i zasto tako reaguje? Antibiotici ne deluju uopste na otok,uglavnom odmah spadne pri otvaranju zuba,ostane samo malo blago oteceno. Snimci svi su ok. Da li imate neki savet? Da li je moguce da je neka infekcija koja se ne vidi na svim ovim snimcima,otprilike 5-6 snimaka za par meseci i svi ok. Pozdrav
Milena - 30. 07. 2019. 06:21.
Pitanje: Moje postovanje!Moj stomatolog je vadio tri zivca i samo je procistio kanale i ostavio mi zub otvoren...Ma.maloj vatici je stavio neku tecnost i ubacio u otvoreni zub i rekao da nebi trebalo da i dalje imam bolove...A pre toga dok je vadio zivac rekao je da uopste ne izbacuje krv sto znaci da je zub upaljen tj.to mesto...E moje pitanje je sledece...Da li se to sanira putem antobiotika,ta upala ili nazalost treba da vadim taj zub?Molim vas za brz odgovor jer mnogo mi je zao alo treba da se vadi...
Rialda - 17. 07. 2019. 04:19.
Pitanje: Poštovani, zub je bi pod krunicom, živac izvadjen a kanali napunjeni. Počeo je da boli juče, danas sam bila kod zubara, dobijen orvagil i eritromicin (zbog alergije n penicilin), usled užasnih bolova i pored lekova za bolove rukom sam skinula krunicu (samo sam malo jače povukla). Bol i posle 2 tablete antibiotika ne prestaje, ne reaguje ni na nimulid ni na brufen, na kafetin malo bol umine ali ne prestaje. Zanima me da li je uopšte moguće vaditi taj ostatak zuba dok je pod upalom, tkivo oko zuba jako bolno. Za sada otoka nema.
Jelena - 12. 07. 2019. 10:29.
Pitanje: Poštovani, 02.07. Sam imala hirurško vađenje umnjaka, u donjoj vilici, koji je rastao horizontalno. Operacija je trajala 15 minuta i bez komplikacija. Uključena terapija amoksicilin 500, na 8h.Posle operativni bol je bio umeren a otok neprimetan. Treći dan posle intervencije ( 05.07.) odlazim drugi put na ispiranje fiziološkim i stomatolog u ranu stavlja gazu natopljenu tamnom tečnošću od koje imam blago trnjenje jezika i usne duplje. Posle podne sam dobila povišenu temperaturu 37. 5, otekla sam mnogo više nego posle operacije i sada ne mogu da otvorim usta. Više me ograničava oteklina nego bol. Molim Vas za mišljenje, da li ima razloga za paniku. Najlepše hvala! Srdačan pozdrav, Milijana
Milijana - 09. 07. 2019. 03:58.
 Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Sledeća  Poslednja
Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26874 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26874
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata