Gubitak kosti

. / Gubitak kosti
Pitanje: Molim vas Recite mi da li je uzalud raditi ugradnju veštačke vilične kosti,ako se pri tom ne otklone svi procesi u vilici ? Naime ,ja ih imam 5.6..Ne znam ni sam,a takođe i veliki gubitak kosti. Unapred zahvalan
Miroslav - 01. 06. 2010. 11:01.
Pitanje: Pozdrav!! Imam josh dve godine do punoletstva kako bih ugradio zubni implant. pa me zanima na koji nacin se kostana srz gubi.Da li mi to mozemo da zaustavimo?
Andrija Krstic - 24. 05. 2010. 08:46.
Pitanje: POŠTOVANI DR. CUKIC MNOGO VAM SE ZAHVALJUJEM NA PROFESIONALNOSTI I BRZOM ODGOVORU I ZELIM OVOM PRILIKOM DA VAS JOS JEDANPUT POHVALIM. STRANICA JE MNOGO DOBRO URADJENA SAMO TAKO NASTAVITE. OBZIROM DA NISAM U POTPUNOSTI OBJASNILA SITUACIJU POKUSAT CU MALO JASNIJE DA VAM OBJASNIM KAKO BISTE MI MOGLI POMOCI. NA TRANSPLANTACIJU PRIRODNOG ZUBA A NE IMPLANTATA SAM SE ODLUČILA PO PREPORUCI MOG STOMATOLOGA KOME SAM SE OBRATILA ZA RJESENJE MOJE SITUACIJE OBZIROM DA U SARAJEVU MALO LJUDI RADI TEHNIKU IMPLATIRANJA ZUBA. PRIJE OPERACIJE JA SAM U GORNJOJ VILICI IMALA NA LIJEVOJ STRANI JEDAN MOLAR ( TJ SEDMICU ) I NA DESNOJ STRANI DVA MOLARA (TJ SEDMICU I OSMICU ) UKUPNO SAMO 3 ZUBA. SVE OSTALE GORNJE ZUBE SAM IZVADILA 1999 GOD. DO MOMENTA MOJE ODLUKE DA IMPLANTIRM ZUB NOSILA SAM PARCIJALNU PROTEZU SA ZICAMA KOJA MI JE VREMENOM JAKO STANJILA KOST GORNJE VILICE KOJA JE INACE GENETSKI VEOMA MALA ( ja sam imala prirodno krupne zube a malu vilicu) POSTO SAM HTJELA DA IZBJEGNEM NEUGODNOSTI STALNOG VADJENJA PROTEZE RADI PRANJA I DA POPRAVIM ESTETSKI IZGLED LICA ODLUCILA SAM SE NA TRANSPLANTACIJU ZUBA KAKO BI NAPRAVILA ADEKVATNU ZAMJENSKU PROTEZU, JER PRIJE TOGA NIJE BILO MOGUCNOSTI DA SE NAPRAVI MOST ZBOG PREVELIKOG RASPONA IZMEDJU GORNJIH ZUBA. PO PREGLEDU I URAĐENOM ORTOPAN SNIMKU JE USTANOVLJENO DA JE DOSLO DO VELIKE ABRAZIJE GORNJE ZUBNE KOSTI TE DA JE MOGUCNOST TRANSPLANTACIJE JEDINO IZVODLJIVA NA MJESTU GDJE JE NEKADA STAJALA MOJA CETVORKA JER JE TU BILO NAJVISE KOSTI POŠTO SAM TAJ ZUB IZVADILA PRIJE GODINU DANA.TAKO DA JE URADJENA TRANSPLANTACIJA PRIRODNOG ZUBA( KOJI JE VJEROVATNO NEKADA PRIPADAO NEKOME...!)KOST JE IZBUSENA, ZUB OBRADJEN I UBACEN NA MJESTO MOJE CETVORKE . POTOM MI JE UZET OTISAK I NAKON DVA DANA SAM DOBILA NOVU PROTEZU TJ MOST KOJI JE FIKSIRAN NA MOJA VEC IZBRUSENA TRI ZUBA I NA TAJ TRANSPLANTIRANI. OPERACIJA JE URADJENA PRIJE 25 DANA, FUNKCIJA MOSTA JE POPRILICNO ZADOVOLJAVAJUCA S TIMA DA JA SADA IMAM ESTETSKI PROBLEM. KADA PRICAM ILI SE SMIJEM ZUBI SE SKORO I NE VIDE A USNA IZGLEDA UPALO KAO DA SAM TEK IZVADILA PROTEZU I KAO DA NEMAM ZUBA UOPŠTE TAKO DA SE PITAM DA LI SAM POGRESILA STO SAM SE ODLUCILA NA OVAJ KORAK. MOJ IZGLED JE LOSIJI SADA NEGO KADA SAM IMALA PARCIJALNU PROTEZU, A JA SE PITAM DA LI POSTOJI MOGUCNOST PRIRODNE REGENARACIJE KOSTI ILI CU IPAK MORATI URADITI OPET NEKU HIRUŠKU KOREKCIJU.UKOLIKO BUDE POTREBE ILI MI NE MOGNETE POMOCI SAVJETOM JA SAM SPREMNA DOCI DO VAS NA KONSULTACIJE.PUTEM AMILA CU VAM POSLATI FOTOGRAFIJE KOJE CE VAM MOZDA BITI OD KORISTI. SRDACNO VAS POZDRAVLJAM I NADAM SE VASEM SKOROM ODGOVORU. EMINA
EMINA - 05. 03. 2008. 11:49.
Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 24442 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
24442
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata