nadogradnja


Postavite pitanje


Pitanje: Postovani, davno mi je izvadjen zivac u zubu, gornja leva petica, medjutim nakon 4 godine zub mi je pukao, kako stomatolog kaze jer karijes nije bio skroz ociscen i zub je zatvoren pokvaren tako da je doslo do loma. RTG snimak zuba pokazuje da je koren zdrav i da je zub zdrav, pa sa obzirom na to stomatolog mi je preporucio da nadogradim zub tako sto ce na mesto gde mi je ispun u kanalu u korenu zuba staviti kocic i na to nadograditi zub. Moje pitanje je da li je za to potrebna anestezija i da li to boli? Takodjer je spomenuo skracivanje korena, pa ako mozete da mi objasnite o cemu je tu rec i da li se radi pod anestezijom?
NEJMI - 03. 02. 2016. 07:48.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Kad nagogradim zub da li ce on ispadati i koliko on traje tako nadogradjen? Hvala unaprijed na odgovoru
Marko - 01. 02. 2016. 01:46.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Jedinica mi nije vitalna vec 20god, odlucio sam se za krunicu i uradjena je revizija punjenja kanala ali zub boli na najmanji dodir vec 3 dana.
Stomatolog kaze da sacekamo jos par dana. Uradjen je snimak odmah nakon revizije i bio je u redu.
Da li je moguce da ne podnosim pastu za punjenje ili nesto drugo?
srdjan - 14. 11. 2015. 12:16.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Pozdrav, na gornjoj dvojki stavljena je krunica prvo na obićni potom na metalni štift. Na obicnom je ispala 2 puta i sada se opet klima. Dali da se opet vrati kao do sada na isti štift ili je potrebno drugo rješenje? Unaprijed zahvaljujem!
Mia - 11. 11. 2015. 07:09.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Da li je moguce uraditi nadogradnju zuba (dvojka) ako je pukao malo sa strane...Pogledajte sliku http://prntscr.com/8dex0p
Da li boli i sta sve zahteva ta nadogradnja?
HvalaNaOdgovoru - 17. 09. 2015. 01:54.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Poštovani imam 25 godina i 4 metalna kočića u gornjoj vilici, uskoro bi trebala da idem na magnetnu rezonancu, pa me zanima da li može da predstavlja problem to što imam kočiće
Teodora - 28. 08. 2015. 06:41.
Pročitajte odgovor


Pitanje: Poštovanje.

Molim Vas za savet. Pre 10-ak godina sam polomola zub koji je već bio popravljan (krunica je imala samo obod). Tada su mi izvađena 2 kraka korena dok su 2 spoljna ostala. Na taj preostali deo oboda je stavljana plomba. Zubarka mi je rekla da zub neće moći da se sačuva kad plomba bude ispala. Danas se plomba prilično odvojila od zuba i očekujem da će otpasti koliko večeras ili sutra. Zubi sa obe strane su takođe popravljani. Plombe su velike i nalaze se u središnjem delu. Da li može da se postavi kočić u deo korena koji je ostao? Zbog velikog straha ne želim da postavljam kočić i radim nadogradnju ukoliko nije moguće postaviti kočić u postojeći deo korena. Radije bih pristala na parcijalnu protrezu. Da li je moguće napraviti most ako susedni zubi nisu zdravi? U pitanju je gornja petica.

Hvala unapred.
Marija - 30. 07. 2015. 06:44.
Pročitajte odgovor


 1 2 3 4 5 6 Sledeća  Poslednja


povratak na tagove