Pacijent rizika

. / Pacijent rizika
Pitanje: Poštovani.Pijem prosolol pola tablete od 50 mg da li mogu da primim anesteziju, hvala.
yoki - 01. 04. 2015. 02:05.
Pitanje: prebolila sam infarkt miokarda prije pet godina. sada sam dobro i na kronicnoj terapiji aspirinom i beta blokatorom. mogu li u stomatoloskoj intwrvenciji koristiti anestetik s adrenalinom. hvala
katica mustapic- santic - 16. 02. 2015. 04:17.
Pitanje: Postovanje. Imam Policitemiju veru hematolosko oboljenje, da li smijem popravljati zube?
Marija - 19. 12. 2014. 10:27.
Pitanje: Postovani, vec dvije godine se lijecim od tahikardije. Imam 30 godina, zenskog sam pola. Nekoliko puta mi se znalo desiti da se pritisci izjednace (96/92), broj otkucaja u tim trenucima bi bio oko 140. Dvije godine pijem presolol 50mg dnevno i sedativ po potrebi. Pritisak i otkucaji su normalni. Moj problem se sastoji u tome sto se strasno bojim stomatologa,iako mu idem od 6.godine i sve zube sam popravljala vise puta. Od kako imam ove zdravstvene tegobe nijedan stomatolog ne zeli da mi da anesteziju. Nikada nisam dobila objasnjenje zasto. Kako da rijesim svoj problem. Unaprijed hvala! Srdacan pozdrav!
Maja m - 27. 05. 2014. 02:56.
Pitanje: Poštovani, moja majka je izvadila jedan zub pre 10 dana i tog dana je imala povišenu temperaturu i povišen pritisak. Sad je ponovo izvadila zub i u toku dana se povecala temperatura. Sutradan i dalje trajala temperatura 38 C sa bolovima u zglobovima,mišicima i zapusenim nosem. Sada se brinem zbog tranzitorne bakterijemije koji nastaje u toku vađenja i mogućeg infektivnog endokarditisa. Nije skorije isla na internistički pregled. Da li da nastavi vađenje zuba zbog protetskog zbrinjavanja?
Marija - 22. 04. 2014. 02:27.
Pitanje: Poštovani da li osobe koje imaju srčane probleme mogu da primaju lokalni anestetik?
IK. - 12. 04. 2013. 06:31.
Pitanje: Postovani, zbog bola prilikom zagriza stomatolog mi je ponovo otvorio zub i stavio nekakav lijek uz obrazlozenje da imam osjetljiv dentin. Sada bih trebala ici da mi zatvori zub, medjutim trenutno se lijecin Ospenom od angine grla. Planirala sam da uz popravak zuba skinem i kamenac, a tada zna biti krvarenja. Posto imam prolaps mitralnog zaliska sa regurgitacijom da li mi je potrebna profilaksa za navedene zahvate i ako jeste vrijedi li to sto sam vec na antibioticima 3×1 Ospen od 1.500.000 i.j vec tri dana, a terapija traje 10 dana?
Elena - 06. 03. 2013. 01:48.
 Prethodna 1 2 3 4 5 Sledeća 
Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26942 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26942
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata