Resekcija

. / Resekcija
Pitanje: Od februara imam navlaku na jedinici, i u septembru je zub poceo da me boli. Uradjena je resekcija 10.septembra, nakon mjesec dana stavljena plomba. I sad me boli kad pritisnem kod nosa, kao i prije operacije, pa me interesuje da li je to normalno, ili jos uvijek nije proslo dovoljno vremena? Da li ce proci ili je moguce da nije dobro uradjena operacija? Hvala
Milica - 11. 11. 2015. 02:12.
Pitanje: stomatolog mi je rekao da imam cistu na zubu i da moram vrsiti operaciju i snimati zub ali nije mi rekao da li cu taj zub sto cu operisati izvaditii ???
aldin - 01. 02. 2012. 08:29.
Pitanje: Poštovani, Na zubu pod navlakom (zub 21) pojavila mi se fistula, zub je liječen prije 15-ak godina. Na rtg snimku se vidi prosvjetljenje kod kanala, dok korijen izgleda sasvim u redu.Jedan doktor mi je rekao da bi mi uradio reviziju, da se to neće ni primjetiti jer će navlaka ostati, te da će biti odlično ako je unutra meko punjenje, a ne tvrdo, jer bi tada mogao nastati problem da instrument se zalomi i da se ošteti zub, ali da o tome ne trebam razmišljati. Drugi mi preporučuje resekciju, obzirom da je kanal napunjen. Čitala sam o tome da prije resekcije treba očistiti korijenske kanale da bi ista imala svrhu. Molim Vas da mi odgovorite da li postoje specijalni instrumenti za otklanjanje starog punjenja (čak i da je u pitanju tvrdo punjenje), a da se ne skida navlaka?Je li u mom slučaju to lakše sprovesti, obzirom da je u pitanju prednji zub kod kojeg je korijen ravan i jedan kanal? Hvala Vam unaprijed!Amra
Amra - 29. 03. 2011. 05:21.
Pitanje: Postovani, Da li je moguce da se pojavi afta na zubnom mesu, tacnije iznad zuba dvojke?Da li se moze lijeciti zub kojem je ranije izvadjen zivac a koji je pod navlakom endotonskim putem, odnosno da li se moze izvrsiti revizija punjenja ili mora se izvrsiti resekcija?Hvala vam unaprijed!Amra
Amra - 10. 03. 2011. 11:22.
Pitanje: Poštovani, 15. januara 2010. godine stomatolog mi je radio operaciju 4. i 5. u gornjoj vilici, s tim što tom prilikom nije vadio stara punjenja koja su npostojala na oba zuba. Sada posle 5 meseci ponovo osećam povremeni bol na istim zubima, uradio sam snimanje i isti stomatolog mi je rekao da će morati ponovo da se radi operacija oba zuba i da se zamene punjenja tj. plombe. Da li je moguće da je stomatolog prvi put nestručnu uradio operacije ili sam toliki maler? Postoji li drugo rešenje ovog problema? Unaprad zahvalan.
Dejan - 20. 05. 2010. 10:03.
Pitanje: Pre deset dana mi je radjena resekcija korena u donjoj vilici. Posle 2 dana se pojavio otok koji jos uvek ne prolazi uz povremeno pulsiranje zuba i bol koji se sirti prema uhu. Takodje mi je otekla pljuvacna zlezda. ispod jezika. Pre i posle operacije sam uzimala antibiotik Vibramicin, (2 edana posle operacije), ali su mi se sad pojavile i gljivice na jeziku i koristim Nistatin rastvor. Sta da radim?
Nada Selivanovski - 07. 08. 2009. 12:40.
Pitanje: Ispod navlake sam imao upalu zuba (gornja sestica) koji je lijecen, ali se ponovo pojavila fistula. Sada mi je predlozena resekcija ali neki stomatolozi tvrde da na sesticama nij epreporucljivo raditi resekciju. Molim Vas za savjet
Milan - 21. 06. 2010. 01:38.
Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 23448 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
23448
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata