RTG

. / RTG
Pitanje: Postovani, na donjoj levoj sestici mi je lecen koren zuba, jer je stomatolog slucajnom rtg snimkom utvrdio da je zivac tog zuba odumro i da se pojavila infekcija. U dve posete, stmatologu mi je ociscen zub i koren zuba stavljeno biolosko sredstvo, pa nakon 7 dana ispunjen zub. Stomatolog mi je rekao da za 6 meseci dodjem ponovo da se uradi Rtg snimak zuba da vidi da li se infekcija povukla jer je bila duboko u kosti. Zanima me da li je 6 meseci predug period, s obzirom da je bilo rec o infekcije?? Da li smatrate da treba ranije da uradim Rtg zuba, da se vidi kakvo je trenutno stanje. Unapred hvala! Marko
Marko11 - 12. 12. 2019. 06:44.
Pitanje: Dobro večer, imam napuknut zub i vec 2 dana me boli i nateceno je meso oko zuba. Pitam jer nisam stigla kod zubara dali mogu na svoju ruku popit tablete, antibotik Klavocin, jer do ponedeljka popodne ne mogu kod zubara a bol je konstantna i dosta jaka. Hvala na odgovoru. Lp Ivana
Ivana Černeka - 06. 12. 2019. 07:47.
Pitanje: Vec duze vreme imam slomljen zub bolelo me je pre kad da mi upadne nesto itako slicno,isao sam kod zubara izvadio mi je koren i stavio plombu medjutim ispala je sada sa vremena na vreme osetim mali bol ali mi se gnjo skupi iznad zuba i otekne mi ispod oka obicno i prodje posle par dana,da li moram vaditi to ili moze da se stavi plomba opet?
Jovan - 06. 11. 2019. 05:17.
Pitanje: Poštovani, da li se smije napraviti RTG zuba ako se sluti na trudnoću a prerano je da se napravi test. Lp., Zrinka Kovačević
Zrinka - 31. 10. 2019. 12:35.
Pitanje: Dobar dan. Poslednjih 7 dana osecam bol u gornjoj levoj petici. Ta bol nije konstantna, vec se javlja ponekad, prodje dan da se uopste ne javi nikakva bol, zatim prodje dan da se javi nekih 2-3 sata (uvece), ponekad osetim povremeno pulsiranje koje se jako slabo oseca, skoro se i ne oseti i uglavnom ne potraje duze od pola sata.Taj zub mi je plombiran pre nekih godinu dana, ne secam se tacno i sve je bilo u redu tih godinu-godinu ipo dana do pre 7 dana,otkad se javila bol. Bol se NE JAVLJA na slatko, hladno, toplo niti na neku mehanicku silu, samo se javi sam od sebe. Bio sam kod stomatologa i rekao mi je da na spoljni izgled zub izgleda u redu, i da moram uraditi snimak zuba da bi se znalo o cemu je rec. Pozdrav.
Nikola - 28. 10. 2019. 06:36.
Pitanje: Poštovani, mene zanima da li postoji mogućnost da umnjak nikne bez obzira sto na snimku izgleda kao angularna impakcija ( kao na slici sa vašeg sajta- kod oralne hirurgije) ? Moja ćerka (19 godina) ima jedan takav umnjak i jedan zubar je rekao da postoji mogućnost "da nadje put i spusti se" a drugi da neće moći da nikne i da ga treba hirurskim putem izvaditi. Ona je pre par meseci imala bolove na toj strani i ispalo je da 7-ica ima karijes i popravljen je zub. Sada ponovo ima kao pritisak na toj strani i umerene bolove. Unapred zahvalna
Tanja Stevanovic - 25. 10. 2019. 03:31.
Pitanje: Postovani,uklonjena mi je cista hirurskim putem iznad krunice pre 5 mjeseci ,na snimku tog istog zuba koji sam radila pre neki dan takodje se vidi na kraju kanala 'loptica' kao sto je izgledalo pre vadjenja ciste . Zanima me da li je to normalno ili se opet stvorila cista jer je neadekvatno odradjena,hvala unapred.
Marijana - 23. 10. 2019. 07:37.
 1 2 3 4 5 6 Sledeća  Poslednja
Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25494 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25494
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata