Snimak

. / Snimak
Pitanje: Poštovani, Pre 7-8 dana osetio sam bol u doljnjoj vilici sa leve strane.Bol je bio prisutan na trenutke , pa je prestajo. Sledeći dan kada je bol postao jaci i kada sam osetio da mi vilica "gori" i otiče otišao sam kod zubara.Pregledom nije mogao da utvrdi šta je uzrok mog problema rekao mi je da pijem antibiotike zbog upale i da uradim snimak cele vilice.Na snimku se vidi delimično izrasli umnjak i još"nešto" izmedju tog umnjaka i kutnjaka. Zubar mi je rekao da moram kod hirurga. Interesuje me da li mogu da vam pošaljem snimak ( pošto nisam iz Novog Sada) pa da mi kažete šta je u pitanju i šta mogu da očekujem? Hvala!
Siniša - 02. 03. 2012. 08:47.
Pitanje: postovani, zeleo bi da vam dostavim snimak koji je radjen da mi kazete vasu preporuku dali je umnjak za vadjenje ili ne,kako da vam dostavim sliku
voja - 10. 02. 2012. 09:12.
Pitanje: sta je to otp snimak¨?da li je to isto kao i rengenski snimak zuba?hvala
ivana - 17. 12. 2011. 11:52.
Pitanje: zdravo.interesuje me cena 3d snimka cele vilice? hvala
ljubo tomasevic - 25. 11. 2011. 11:22.
Pitanje: Postovani, Posto planiram trudnocu i kako se nalazim u plodnim danima 15 dan ciklusa sam radila ortopan snimak.Ne znam da li sam trudna a ako jesam da li je to stetno za plod
Snezana - 16. 11. 2011. 03:30.
Pitanje: Poštovani, Pre izvesnog vremena sam otišao kod stomatologa sa željom da zamenim amalgamsku plombu kompozitnom na 7-ci. Prilikom skidanja stare plombe ustanovljeno je da treba da se izvadi živac zuba. Od trenutka vađenja živca zub me boli prilikom zagrižaja, tako da i posle nekoliko intervencija (do sad ih je bilo 4) koren zuba još uvek ne može da se napuni. Rečeno mi je da će morati da se uradi apiktomija. S'obzirom da se posle svake obrade intenzitet bola na zagrižaj menjao, da li je moguće da je problem u leku koji se stavlja u korenu zuba (posle svake intervencije je stavljan drugi tip leka)? Unapred zahvalan, Boban M. p.s. mogu li Vam poslati digitalni snimak kako bi ste mi dali stručno mišljenje
Boban Mladenović - 08. 08. 2011. 05:18.
Pitanje: Poštovani, Vezano za moje pitanje od prije par dana rekli ste da bez odgovarajućeg snimka ne možete postaviti dijagnozu.U međuvremenu sam obavio sve dodatne pretrage i posjetio maksilofacijalnog hirurga. Koji je predložio da se vadi gornja osmica, jer po njemu ona pravi problem. Interesuje me da li postoji mogućnost da Vam mailom pošaljem OPG snimak na osnovu koga bi ste mi dali mišljenje? U nastavku Vam šaljem moje pitanje i Vaš odgovor od 06.06.2011 Unaprijed zahvalan i sve pohvale za Vašu stranicu Pitanje: Poštovani, Prije 6 mjeseci mi je urađena apikotomija 14 i 15 ( gornja 3 i 4 ako se ne varam) Na RTG snimku se vidi stanje poslije resekcije sa kontaktiblinim dijelom donjeg zida sinusa. Međutim prije par dana ponovo su nastupili bolovi, nastali uslijed promaje i promjene temperature. Bio sam kod specijaliste za maksilo-faciijalnu hirurgiju, koji je konstatovao sledeće : Palpatorno ne postoji bolna osjetljivost u predjelu rađenih resekcija. Obzirom na jak intezitet bola i blizinu sinusa, moguće je da su bolovi druge etiologije, jer su bili prisutni i prije resekcije. Na OPG snimku vidi se loš položaj gornjeg i donjeg 8og zuba sa prisustvom džepova tako da bi i to mogao biti uzrok prisutnih bolova. Uputio me je da RTG snimak sinusa i preporucio da nastavim sa antibioticima do sledećeg pregleda u srijedu. Molim Vas za misljenje/savjet Unaprijed zahvalan Nikola - 06. 06. 2011. Odgovor: Poštovani Nikola, bez pregleda i analize snimka zuba ne možemo postaviti dijagnozu te predočiti Vam potrebnu terapiju. Dakle, savet je da nastavite sa lečenjem prema preporuci maksilofacijalnog hirurga.
Nikola - 08. 06. 2011. 04:29.
 Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 Sledeća 
Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27609 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27609
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata