Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

U drugom razredu osnovne sam udarila, tako da mi je 1 gornja ispala iz lezista, stalan zub, vracen je, od 25 god zub je poceo da plavi i sada se jos pojavio karijes?
Ruzno izgleda, kako sanirati takvo stanje, da li ce mi snimak pokazati ako je koren pukao, i koje sve opcije postoje.
Hvala

jelena - 14. 04. 2018.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Jelena,

promena boje zuba može da ukazuje na oboljenje zubne pulpe ("živca") koje je nastalo kao posledica navedene traume, zatim posledica neadekvatnog prethodnog lečenja kanala korena zuba, zaostajanja karijesa, neadekvatnog ispuna ("plombe") i drugo. Potrebno je kliničkim pregledom i analizom Rtg snimka navedenog zuba utvrditi tačnu dijagnozu i na osnovu toga odrediti plan terapije.

Nakon uklanjanja uzroka prebojenosti zuba (lečenje kanala korena zuba, ili retretman ranijeg lečenja, uklanjanje karijesa), može se pristupiti izbeljivanju navedenog zuba.

Savetujemo Vam da uradite Rtg snimak navedenog zuba i posetite stomatologa, kako bi se utvrdila tačna dijagnoza i odredila adekvatna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27358 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27358
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata