Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

U gornjoj 8ici stavljen mi je toksavit nakon čega dolazi do oticanja te mi je prepisan klavocin, a zub je ostavljen otvoren da se lufta. Pri jelu stavljana je kuglica vate da hrana ne upada u zub.

Zbog nemogućnosti odlazaka dr. u ovo vrijeme, počela se nakon nekih 2-3 tj javljati bol u otvorenom zubu te mi je opet propisan klavocin. U zub sam za vrijeme jela stavljala kuglicu vate da hrana ne upada.

Nakon toga dr. propisuje klavocin + medazol i ne dira ga te nakon par dana čisti i puni ga sa nečim te privremeno zatvara zub sa rupicom. Bol u zubu se javlja nakon par dana što je privremeno zatvoren te je podnošljiva.

Nakon nekoliko dana zub je očišćen strojem i napunjen nečim te zatvoren bez rupice. Kod čišćenja zuba rečeno je da su kanali potpuno čisti. Bol u zubu tada nije bila jaka te je prošla kroz sat vremena. No nakon samo par sati zub počinje boljeti jako, prisutna je pulsirajuća bol s osjećajem kao da zub nabija od druge i osjećajem topline. Bol nije prestajala sve do drugog dana i uzimanja tableta za bolove. Od tada bol ne prolazi (eventualno boli manje tokom dana) osim uz tablete za bolove. Osjećam bol kod pritiska prstom na zub.

Zanima me je li to normalno s obzirom da je prošlo tek 2,3 dana od čišćenja i diranja zuba te kakve su šanse da se zub ne spasi s obzirom da je duže vremena otvoren te čestu terapiju sa antibioticima?

S obzirom da je

i.m.18 - 18. 05. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Stefan Mirković
dr Stefan Mirković polivalentni stomatolog

Poštovana i.m.18,

tokom endodontskog lečenja (lečenja kanala korena) normalna je pojava osetljivosti zuba, posebno nakon prvog zatvaranja s obzirom da navodite da je zub bio duži vremenski period otvoren. Intezitet bola bi trebao da se smanjuje u narednim danima. 

Ukoliko ipak dolazi do pogoršanja simptoma (pojačan bol, otok) javite se Vašem stomatologu pre zakazanog termina. Savetujemo Vam da pratite uputstva Vašeg stomatologa koji je detaljno upoznat u Vaš slučaj.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27262 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27262
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata