Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

U gornjoj vilici mi nedostaju sedam zuba,svi ostali su prirodni i zdravi.Da li je bolja opcija da uradim navlake kompletno gornje vilice(brusim zdrave zube),ili samo da nadoknadim zube koji mi nedostaju.Zelim bele zube(holivudski sjaj),esteta sam,ali se bojim da efekat vestackih zuba nece biti bolji od mojih prirodnih zuba.Pomozite mi u mojoj nedoumici.Hvala,pozdrav.

Marijana Djuric - 25. 09. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Marijana Djuric,

najbolja opcija za nadoknadu izvađenih zuba jeste ugradnja implantata, ukoliko za to postoje uslovi, i izrada keramičkih krunica/mostova na njima. Druga opcija jeste izrada keramičkih mostova, pod uslovom da su postojeći zubi parodontološki zdravi, adekvatno pripremljeni i odgovarajućeg rasporeda, što zahteva brušenje postojećih zuba. 

Što se tiče estetskog efekta, savremeni materijali omogućavaju izradu krunica/mostova koji u potpunosti odgovaraju boji, obliku i veličini prirodnih zuba.

Za adekvatan plan terapije neophodan je klinički pregled i analiza odgovarajućih Rtg snimaka, prema tome savetujemo Vam da posetite stomatologa koji će Vam predložiti najbolje rešenje u Vašem slučaju.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27262 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27262
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata