Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

U pitanju je osmica. Bolela me je pa sam otisla kod stomatolog pokusala je da mi izvadi ali je bio prisutan bol i pored anestezije, zatim mi je stavila toksin u zivac zuba i posle tri nedelje pokusala sam opet da izvadim al i pored dve anestezije koje mi je dr dala opet je bila prisutna bol pri vadjenju. I na kraju ga nisam izvadila jer nisam mogla da izdrzi bol. Sta moze biti u pitanju.

Nevena - 12. 04. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Nevena,

prilikom anesteziranja zuba donje vilice, anestetik se aplikuje u predelu stabla nerva  koji inerviše zube jedne polovine donje vilice, kao i polovinu donje usne i jezika sa iste strane.

Dakle, kod korektno aplikovane mandibularne anestezije, mora doći do anesteziranja polovine usne i jezika sa iste strane.

Nekada se dešava, mada retko, da se i pored dobro date anestezije, što se potvrđuje utrnulošću navedenih struktura, javlja bol prilikom vađenja ili lečenja zuba. U tom slučaju može se dati i intraligamentarna anestezija (aplikuje se oko zuba, specijalnim aplikatorom) i tada je bezbolnost potpuna.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25269 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25269
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata