Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

U proslosti izvadjen mi je zivac na jedinici gore i zub je potamneo.
U jednoj klinici sam dobio informaciju da je zub potamneo usled materijala roze boje kojim je
ispunjen kanal.

Zanima me da li je moguce povratiti normalnu boju zuba ako bi se ponovo izvrsilo punjenje kanala korena drugim materijalom. Hvala!

Milo - 12. 09. 2017.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovani Milo,

uzroci prebojavanja avitalnih zuba mogu biti neadekvatno punjenje, te zaostajanje raspadnutog tkiva unutar kanala korena, nepotpuno uklonjen karijes, zaostajanje paste za punjenje u predelu krunice zuba, neadekvatan ispun i sl. Ukoliko avitalan zub promeni boju, najpre se otklanja uzrok prebojenosti, ako je to bila pasta za punjenje, potrebno ju je zameniti drugom na bazi kalcijum-hidroksida koja je bele boje. Ukoliko se promenom kanalnog punjenja i plombe u potpunosti ne povrati boja zuba, onda se pristupa njegovom izbeljivanju  (2-3 posete). Rezultat izbeljivanja zavisi od uzroka prebojenosti i proteklog vremena. Tokom vremena avitalan zub menja boju samo u onoj meri u kojoj je menjaju i ostali zubi.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27620 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27620
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata