Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

U septembru sam stavila donju I gornju protrzu ali imam veliki problem donja mi se mrda dok grizem ima problem sa gutanje ,jedem samo meku hranu pire,pastete malo hleba ,supe ali meso ili slicno nemogu jer hrana mi ostaje u grlu pa moram da pijem uz hranu I vodu da bi otisa a jos I osecam neko stzanje u grlu a bila sam za stitnu zljezdu imam upalu I ti sve od kad sam stavila protezu I neku nervozu , pa bi vas zamolela za savet bila sam kod stomatologa pa mi rekao da imam specificnu vilicu pa bolju protezu nije mogao da mi pravi njegov tehnicar ako nije mogao sto mi nije reko iz pocetka ne sad kad imam velike probleme molim odg unapred zahvalna za savet

Suncica Janu - 20. 11. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovana Suncica Janu,

donja totalna proteza je veoma retko stabilna, zbog gubitka kosti nakon vađenja zuba, i zbog pokreta jezika prilikom govora i jela.

Moguće je stabilisati u izvesnoj meri upotrebom sredstava za lepljenje proteza (npr. Corega). Pored toga bitno je da zalogaj budu manji i da ih podelite na dva dela kako bi žvakanje bilo obostrano.

Ukoliko na ovaj način nije moguće obezbediti stabilnost proteze, moguće je ugraditi 2 ili više implantata radi dodatne stabilizacije.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28781 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28781
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata