Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

U ZADNJE vreme cesto i puno citam o paradontozi.Plasim se da je moje dete ne dobije.Koji gu glavni faktori nastanka ? zahvalna mama

biljana - 17. 03. 2009.
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovana Biljana,

uzrok nastanka parodontopatije je dentalni plak, čiji najznačajniji deo čine mikroorganizmi. Ukoliko se dentalni plak ne otkloni, dolazi do taloženja minerala iz pljuvačke i nastajanja zubnog kamenca i konkremenata koji dodatno doprinose nastajanju bolesti.

Zubne naslage (dentalni plak), zajedno sa tzv. faktorima rizika: neadekvatna oralna higijena, loša ishrana, pušenje, karijes zuba, neadekvatni ispuni i nadoknade.... razlog su nastajanja ovog oboljenja.

Sve o parodontopatiji možete pročitati ovde.

Srdačno.

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27657 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27657
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata