Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Uveče škripim zubima I jednu noć sam toliko povredila šesticu da me je bol probudio, od tada me gornja šestica boli na zagrizaj ali tvrdje hrane , mogu da jedem mekšu hranu inače zub me boli samo na zagrizaj nema nikakve promene na plombi zuba niti na samom zubu , zub nije naprsao niti je kvaran , ne znam sta bi mogao biti uzrok tom bolu i da li mogu spasiti taj zub ?

Oki - 20. 02. 2018.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovani Oki,

bol na zagrižaj može biti posledica traume zuba usled neadekvatnog zagrižaja, s obzirom da navodite škripanje zubima tokom noći (bruksizam). Više o bruksizmu možete pročitati ovde. Takođe uzrok može biti i prisustvo i zapaljenje parodontalnog džepa, prisustvo hroničnog procesa u tkivu oko vrha korena zuba i slično.

Savetujemo Vam da uradite Rtg snimak navedenog zuba i posetite stomatologa koji će na osnovu kliničkog pregleda i analize snimka utvrditi tačnu dijagnozu. Takođe, u slučaju bruksizma kao preventiva daljim ošetećenjima potrebna je izrada night guarda (silikonski štitnik koji se nosi u toku noći).

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26885 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26885
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata