Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Uz duzno postovanje, zamolila bih vas za savjet, pomoc sto se tice mog problema, a on se odnosi na tzv.zvale...uglovi usana mi cesto pucaju, a takodje i neugodan bol je prisutan,,,,citala sam mnogo o tome, primjenjivala razne terapije, ali sve bezuspjesno, jer mi to ne prolazi vec skoro sesti mjesec,,,,,,,ynam da moja anemicnos mnogo tome doprinosi, ali ja se redovno kontrolisemi anemiju dovodim i normalu, pijem B kompleks, kada je potrebno, redovno sam koristila yagrebacki mele, razne vrste labela, preporucili su mi i Nevenov melem, nisam koristila Nistatin, pa bih Vas jos jednom iskreno zamolila za savjet i pomoc,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,VELIKO HVALA,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

TATJANA DULAC - 03. 03. 2008.
Odgovor i savet
spec.dr Branislav Čukić
spec.dr Branislav Čukić specijalista oralne hirurgije - implantolog

Poštovana Tatjana,

ajde da probamo drugačiji pristup problemu.

Šta je uzrok, tj. šta izaziva ragade na uglovima usana i šta ih čini bolnim?

Ragade uglavnom nastaju kada su uglovi usta spušteni. Spuštanje uglova može biti nasledjeno, ali neretko nastaje kao posledica gubitka bočnih zuba u donjoj vilici.

Ragade bole kada usled neprestanog vlaženja pljuvačkom, a spušteni uglovi usana uvek su vlažni, budu izloženi vetru ili zimi. Tada koža  već načeta pljuvačkom puca i postaje bolna. Infekcije takvih rana su izuzetno česte iz istih razloga.

Ukoliko je moguće probajte da utičete na bilo koji od uzroka.

Vaš stomatolog može uticati na to da vam se digne visina zagrižaja, a samim tim izgube opušteni uglovi. Ukoliko ne može iz bilo kog razloga posavetujte se sa specijalistom za plastičnu hirurgiju.

Ono što vi možete da uradite je da pokušate da sprečite vlaženje i lečite posledice.

Nadam se da sam pomogao, ako ste u mogućnosti, rado bi Vas pregledao i probao da pomognem.

Srdačno 

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 29156 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
29156
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata