Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Već 2 meseca zubar uporno pokušava da mi očisti kanale u kutnjaku na gornjoj vilici. Jedan kanal je kriv i svako privremeno zatvaranje je, zbog bola, kratkotrajno.Trenutno mi je zub otvoren i sinoć me je zaboleo, a pri ispiranju(stvorim negativni pritisak)prvi put je ispljuvak je bio tamnije boje. Moj zubar(bavi se konzervativom), savetuje apiktomiju. Na alergološkom ispitivanju pred jednu operaciju, imala sam kožni osip (ksilokain i novalgetol)ali su tada kazali da je to samo preosetljivost, a ne alergija. Nijedan zubar se nije do danas usudio da mi da injekciju u svojoj ordinaciji. Napominjem da sam imala penicilinski šok, alergijsku reakciju na andol, na jontoforezu prokaina sam se gušila, dok na novalgetol nisam reagovala.Šta da radim i gde da nastavim lečenje i ko sme da mi da lokalni anestetik? Mene užasava pomisao na bol.

Nada - 23. 09. 2011.
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

    Poštovana Nado ,

naš savet je da se javite oralnom hirurgu koji će raditi apikotomiju i zatražite ampulu lokalnog anestetika kako bi uradili alergološki test.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27862 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27862
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata