Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Vec duze vreme imam slomljen zub bolelo me je pre kad da mi upadne nesto itako slicno,isao sam kod zubara izvadio mi je koren i stavio plombu medjutim ispala je sada sa vremena na vreme osetim mali bol ali mi se gnjo skupi iznad zuba i otekne mi ispod oka obicno i prodje posle par dana,da li moram vaditi to ili moze da se stavi plomba opet?

Jovan - 03. 11. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovani Jovan,

navedene tegobe ukazuju na prisustvo i zapaljenje patološkog procesa oko vrhova korenova navedenog zuba, ali moramo da napomenemo da je neophodno kliničkim pregledom i analizom Rtg snimka utvrditi tačnu dijagnozu i adekvatan plan terapije.

Ukoliko se proceni da se zub može sačuvati, potrebno je ponovno lečenje kanala korenova zuba, a po potrebi i hirurško uklanjanje patolškog procesa (apikotomija). Vađenje zuba predstavlja posednju terapijsku opciju ukoliko se zub ni na koji način ne može adekvatno izlečiti i sačuvati.

Savetujemo Vam da što pre uradite Rtg snimak navedenog zuba i posetite stomatologa kako bi se sprovela adekvatna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28984 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28984
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata